25n
Orgull
Orgull

L'oferta cultural dels museus continua aquest agost

L'oferta cultural dels museus continua aquest agost
10/08/2018 -

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, junt amb els tres museus que depenen d’ella, el MuVIM, el Museu Valencià d’Etnologia i el Museu de Prehistòria, posen a disposició dels veïns i veïnes de València, així com dels visitants que s’acosten fins a la ciutat, una àmplia i variada oferta cultural.

En el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, el MuVIM, no pots deixar de visitar l’exposició Aigua, fang, silenci. La riuà 60 anys després, una mostra que repassa, per una banda els danys, materials i personals, que patiren la ciutat de València i la resta de localitats de la ribera del Túria amb la riuà del 57; i per l’altra el desenvolupament de les tasques de salvament, neteja i reconstrucció. El MuVIM també ens permet descobrir els Refugis de l’artista britànica Tetê de Alencar, qui experimenta amb la intimitat femenina a través de diminuts jardins creats en xicotets joiers. Bellesa i joventut. Esclavitud contemporània, ens permet repensar els cànons de bellesa actuals, contraposant el treball fotogràfic de Jorge Fuembuena amb alguns dels rostres més famosos del panorama televisiu i cinematogràfic espanyol, amb el de Ricardo Marujo, al voltant d’intervencions de cirurgia plàstica.

En el Museu Valencià d’Etnologia, situat al Centre Cultural La Beneficència, aquest agost encara es pot visitar La ciutat viscuda i descobrir com es desenvolupava la vida a les ciutats valencianes a finals del segle XIX i principis del XX. Per la seua banda, Beyond Hollywood. Identitat indígenes nord-americanes, és una mostra que pretén reconstruir, fugint dels estereotips establerts per la indústria cinematogràfica hollywoodiana, la història i la realitat social de les societats natives-americanes als Estats Units. Una interessant proposta amb peces mai exhibides a València.

Per últim, el Museu de Prehistòria de València, també a la Beneficència, ens permet reconstruir la història de les civilitzacions que vivien al nostre país fa milers d’anys. Descobrir les societats prehistòriques, el món romà i la presència dels ibers a les comarques valencianes amb un passeig pel museu a l’abast de la teua mà. A més, l’agost és una de les últimes oportunitats per a gaudir de l’exposició L’enigma del vas, una mostra que gira al voltant del Vas dels Guerrers, trobat en el 1934 al Tossal de Sant Miquel de Llíria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 16 =