25n
Orgull
Orgull

L'ocupació hotelera en la Comunitat Valenciana es normalitza i aconsegueix xifres pròpies dels anys prepandèmia

L'ocupació hotelera en la Comunitat Valenciana es normalitza i aconsegueix xifres pròpies dels anys prepandèmia
17/08/2021 -

El turisme es consolida com a “prioritat” de despesa per al turista espanyol i europeu i tots els destins de la Comunitat Valenciana aproximen les seues dades d’ocupació al que era una “normalitat” el mes d’agost de qualsevol any abans del coronavirus, segons les dades oferides per la patronal hotelera Hosbec.

Per al president d’Hosbec, Toni Mayor les xifres demostren que “el turista busca la normalitat, té moltes ganes de viatjar i ho fa sense por. Hem demostrat que som capaços de treballar molt bé, de manera segura, amb control i generant una important confiança en el consumidor”.

Major ha assegurat que el nombre d’incidències aquestes setmanes de temporada turística han sigut “quasi anecdòtic”, de manera que “s’ha generat una confiança i seguretat que han sigut essencials per al mercat”.

El president de la patronal hotelera ha apuntat que ara el pròxim repte és setembre i la tardor-hivern. “El mercat sènior ha de veure’s en l’espill del turisme familiar que hem tingut al juliol i agost i planificar les seues vacances amb normalitat per als pròxims mesos. Pot ser un nou paradís per descobrir i si s’aconsegueix l’impuls de l’internacional podrem superar el final de l’any amb dades acceptables”, confia Major.

En aquest sentit, el responsable d’Hosbec ha ressaltat els indicadors de satisfacció i de fidelitat: “molts clients han descobert nous destins a la Comunitat Valenciana arran de la pandèmia i s’han tornat addictes als nostres productes. Això significa que les coses s’estan fent bé”, ha valorat.

En concret, les dades d’ocupació hotelera del 9 al 15 agost d’elaborats per BigDataHOSBEC en diversos punts de la Comunitat assenyalen que els hotels de Benidorm han tornat a millorar les seues previsions una setmana més i un 85,5% de les habitacions han estat ocupades.

La tendència continua a l’alça, les dades milloren a mesura que avança la temporada i quasi s’acosten als resultats d’un any “normal” com el 2019, quan l’ocupació per aquestes dates se situava al voltant del 92%, ha apuntat Major.

El mercat francés es consolida aquesta setmana com el primer mercat internacional amb un 5,3% de la quota de nacionalitats. Encara que els espanyols continuen sent majoria amb un 81,8%, els estrangers han anat adquirint major rellevància com ha avançat l’estiu. Els britànics es mantenen amb un 4,3% de la quota, seguits dels portuguesos (2,7%), belgues (1%) i holandesos (0,8%).

Les dades són fins i tot millors durant el cap de setmana, ja que molts hotels van penjar el cartell de complet i l’ocupació mitjana a Benidorm ha sigut del 89,5%. Actualment hi ha 93 hotels associats a Hosbec oberts a Benidorm, és a dir, un 83%.

TURISTES FRANCESOS A l’ALÇA

En el conjunt de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm), els resultats han sigut encara més positius i l’ocupació hotelera ha sigut del 90,6% amb un 94% de la planta hotelera oberta. Diversos establiments han penjat el cartell de complet el cap de setmana, quan l’ocupació hotelera mitjana ha sigut d’un 93,3%. Les previsions per a aquesta setmana són molt similars.

Per nacionalitats, els viatgers espanyols que s’han allotjat en la Costa Blanca continuen sent majoria (87,2%), mentre que el següent mercat en importància ha sigut el francés, que està adquirint una especial importància aquest estiu en tota la Comunitat amb un 3,5%, en un estiu en el qual tan sols l’1,7% dels viatgers és d’origen britànic.

L’oferta hotelera en la Costa Blanca es manté estable amb 48 hotels associats a HOSBEC oberts al públic, la qual cosa suposa un 94% del total d’hotels associats en la zona.

També la ciutat de València ha confirmat un increment de la demanda als hotels amb una ocupació del 87,8%, molt similar a la que es registrava durant aquestes dates en 2019, l’any previ a la pandèmia (88,8%).

Durant el cap de setmana molts hotels han penjat el cartell de “complet”, amb una mitjana del 91,6% d’ocupació hotelera. Segons les dades recopilades, el client nacional continua sent majoria als hotels de València (63,8%), no obstant això, destaca la demanda creixent dels Països Baixos (7,5%), França (6,9%), el Regne Unit (2,8%) i Bèlgica (2,2%).

23 establiments hotelers associats a HOSBEC a València es troben oberts en data de hui (el 81,5% dels associats a València) i la previsió d’ocupació per a aquesta setmana és del 80,2%.

Els hotels de Castelló continuen superant els seus resultats cada setmana i han tancat la setmana amb un 93,6% d’ocupació. El mercat nacional representa el 92% de la demanda i es detecta una major rellevància del mercat francés, que suposa un 3%. La resta de països internacionals representen menys d’un 1%.

El cap de setmana la mitjana d’ocupació en un 88,4%. Les previsions per a aquesta setmana segueixen són optimistes (83,9%) i els hotelers confien a superar-les gràcies a les reserves d’última hora. Un 89,5% dels hotels associats a Hosbec a Castelló estan oberts en aquests moments i no es preveu cap obertura de moment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − sis =