25n
25N
25N

La Casa Ronald McDonald de València, huit anys oferint "una llar fora de la llar"

En aquesta ocasió, celebren el seu huité aniversari amb una recaptació de fons i un concurs fotogràfic en Instagram amb premis extraordinaris

La Casa Ronald McDonald de València, huit anys oferint "una llar fora de la llar"
18/05/2021 -

La Casa Ronald McDonald de València celebra el seu huité aniversari. Des de la seua inauguració, en 2013, ha acompanyat a un total de 1.250 famílies, que han hagut de desplaçar-se fins a la ciutat perquè el seu fill o filla reba tractament mèdic. Huit anys de vida en els quals, malgrat la pandèmia, sempre han mantingut obertes les seues portes per a continuar oferint suport econòmic i, sobretot, emocional a les famílies.

L’aparició d’una malaltia en un xiquet o xiqueta és un factor desestabilitzant per a qualsevol família. Per això, la Casa Ronald de València les acull, quan no estan en el seu millor moment, per a proporcionar-les un allotjament, una proximitat al centre hospitalari i sobretot, molt de suport emocional” manifesta Ana Belén Díaz, gerent de la Casa.

I és en eixa casa amb balcons de colors on les famílies senten que estan “en una llar fora de la llar”. Com explica Ana Belén Díaz, a aquest diari, “la Casa Ronald de València ajuda a les famílies tant a nivell econòmic, ja que s’allotgen en aquesta casa de manera completament gratuïta i el temps que siga necessari, com a nivell emocional perquè no només els alleugerim la càrrega de pensar on es poden allotjar, o què faran amb la resta de membres de la família, sinó que, a més, conviure amb altres famílies que estan passant per la mateixa situació també ajuda”.

La mitjana de permanència de les famílies és de quasi quatre setmanes. No obstant això, tot depén de la patologia i del tractament. “En estar al costat d’un dels hospitals de referència, com és l’Hospital La Fe, les patologies varien molt, des de neonatologia o nefrologia fins a cardiologia o oncologia”.

Celebrant el huité aniversari

Per a commemorar aquesta data tan assenyalada, la Casa Ronald de València ha preparat un aniversari molt especial a través de les xarxes socials. La primera de les accions consisteix en una recaptació de fons per a apadrinar una de les habitacions més grans de la casa, amb capacitat per a sis persones: l’habitació girafa. Per això, a través del seu compte de Facebook, es podrà realitzar l’aportació per a aconseguir el repte d’arribar als 10.000 euros.

Amb aquests fons, serem capaços de sufragar les despeses d’aquesta habitació durant un any complet“. I és que la pandèmia també ha fet mossa a la Casa Ronald de València. “Els esdeveniments presencials que dúiem a terme per a recaptar fons eren una part molt important. Amb la pandèmia, ens hem hagut de reinventar, però no és el mateix. Per això, animem a tota la gent al fet que aporte el seu granet d’arena”, apunta Ana Belén Díaz

I, d’altra banda, s’ha organitzat un divertit concurs fotogràfic en Instagram que tindrà com a protagonista el número 8. D’aquesta manera, per a participar, tan sols serà necessari pujar una imatge divertida i original amb aquest número. Les huit més votades s’emportaran premis d’allò més al·lucinants, que han sigut donats per les empreses col·laboradores de la Casa.

Així, els premis consistiran en un sopar per a dos en el restaurant de moda ‘Voltereta’, una tauleta Samsung TabA, un pastís de ‘Pepina Pastel’, un passeig amb barca per l’Albufera amb ‘El Torrentí’, un tractament d’higiene facial en ‘El Tocador’ de Jesús Sáez i J. Parralejo, dues entrades per al Festival de Les Arts Lite, una safata d’embotits de Carnes Viver i una bossa personalitzada d”El Mundo de Barbara’.

Fundació Infantil Ronald McDonald

La Fundació Infantil Ronald McDonald s’encarrega, des de 1997, de la construcció de cases, situades prop dels millors hospitals pediàtrics, per a acollir a famílies que han de desplaçar-se perquè els seus fills o filles reben tractament mèdic. Aquesta fundació ha construït cases per tot el món, i València no podia ser menys.

La Casa Ronald McDonald de València està dividida en tres plantes, disposa tant de cuina, sala de jocs infantils, biblioteca i zones d’estudi, com a gimnàs i zona de convivència a l’aire lliure amb una zona de jocs enjardinada i un hort propi. Unes instal·lacions extraordinàries que exerceixen una funció socialitzadora.

Fundación Infantil Ronald McDonald

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 3 =