25n
Orgull
Orgull

L'oci nocturn demana tancar a les 04.00 h amb una hora addicional de desallotjament

L'oci nocturn demana tancar a les 04.00 h amb una hora addicional de desallotjament
28/06/2021 -

La Federació d’Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (FOTUR) proposa a la Generalitat que permeta el tancament de l’oci nocturn a les quatre del matí, amb una hora addicional de desallotjament fins a les 5.00, per a organitzar una eixida escalonada i gradual del públic i evitar “treballar a pèrdues”.

A un dia de la nova mesa interdepartamental COVID que acordarà les restriccions per a juliol, la patronal remarca que “en cap moment” ha defensat que els bars, pubs i discoteques siguen la solució al botelló.

“El botelló és una moda que existeix i que com totes les modes passaran. Mentrestant, no queda més solució que campanyes de prevenció i informació i la necessitat d’implantar una cultura de l’alcohol de manera responsable i intel·ligent, perquè ‘amb saviesa beuen els savis i els grans vividors'”, exposa en un comunicat.

Això sí, per a FOTUR, és evident que un oci reglat com l’actual és una part que pot solucionar el problema, “però no íntegrament”, perquè l’actual horari de tancament a les 2.00 hores “no satisfà a cap part i genera conflictes”.

Com a conseqüència, adverteix que els locals “de sobte es converteixen en un coll de botella” al no produir-se una evacuació escalonada, a diferència d’hostaleria que pot donar servei fins a mitjanit i tancar a la 1.00.

Encara que la seua proposta inicial és tancar a les 2.00 i desallotjar fins a les 3.00, l’oci nocturn valencià defensa que el llindar de rendibilitat d’una sala és d’un mínim de quatre hores de sessió per a no “treballar a pèrdues”. Per tant, veuria “desitjable” un tancament a les quatre del matí amb una hora de desallotjament fins a les 5.00.

“Quant als brots de COVID, és evident que si en els locals hi ha flux de gent, hi haurà contagis, però la funció de tot el personal de les sales, des del primer fins a l’últim, és minimitzar el risc i el compliment estricte de les mesures: distància de seguretat, mascareta i gel hidroalcohòlic”, reitera, per a subratllar que “el risc és mínim” si es compleixen i que els incompliments irresponsables han de ser sancionats “amb contundència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 15 =