25n
25N
25N

L'oci nocturn ajorna l'acampada prevista davant el Palau de la Generalitat

La Generalitat acorda una taula de treball amb l’oci nocturn per a concretar ajudes al sector

L'oci nocturn ajorna l'acampada prevista davant el Palau de la Generalitat
26/11/2020 -

El sector de l’oci nocturn valencià, que tenia previst realitzar una acampada indefinida en senyal de protesta per la falta d’ajudes, ha comunicat que aquesta manifestació queda ajornada a costa de conéixer noves mesures per part de la Generalitat. Així, les 35 associacions valencianes que componen i donen suport a aquestes mobilitzacions esperen conéixer “en breu temps” noves mesures que els ajuden a suportar aquesta crisi, ja que finalment el president de la Generalitat,Ximo Puig, ha anunciat l’acord d’una taula de treball amb l’oci nocturn per a evitar acomiadaments i concretar ajudes.

Les protestes estaven convocades a la plaça de Manises (València), enfront del Palau de la Generalitat, hui dijous 26 de novembre. No obstant això, després de diverses crides i negociacions darrere l’anunci de l’acampada, l’assemblea del sector ha ajornat la protesta “fins a conéixer les notícies referides al sector que han de produir-se pròximament”, segons han indicat. Cosa que, ha anunciat Puig en la sessió de control en Les Corts, que es farà com una “resposta de justícia al sector” i per a evitar que “milers d’ocupacions no es perden“.

El motiu principal pel qual es convocaven aquestes protestes era la situació “desesperada” d’un sector que se sentia “oblidat” per la Generalitat. Amb l’acampada, el sector de l’oci nocturn pretenia que el Consell els sentira amb la finalitat de constituir una taula de treball per a definir un calendari de reobertura diürna per als locals d’oci i l’adopció d’un pla de rescat que incloguera ajudes econòmiques directes. Una protesta, que havia sigut convocada per 18 associacions de la Comunitat Valenciana i amb el suport d’altres 26 organitzacions d’altres comunitats autònomes.

Per tant, amb l’anunci de Ximo Puig de la creació d’una nova taula de treball, el sector de l’oci nocturn ha ajornat així les protestes previstes. La taula de treball comptarà amb representants de les conselleries de Sanitat i Interior i amb Turisme CV. Tots tractaran de “buscar de quina manera pot haver-hi un model de treball per a l’oci nocturn en aquestes restriccions que continuaran”, així com “concretar ajudes directes absolutament necessàries”.

Durant l’últim trimestre de 2020 es calcula que cada dia tanquen en la Comunitat Valenciana 16 sales de concert, clubs, discoteques, pubs, karaokes…, a causa de la falta de mesures fins al moment. Així, l’anunci de Ximo Puig és una bona notícia per a un sector que, segons declarava fa uns dies, no tenia “res a perdre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =