25n
25N
25N

L'oci nocturn acamparà davant la Generalitat per a exigir "un vertader pla de rescat"

L'oci nocturn acamparà davant la Generalitat per a exigir "un vertader pla de rescat"
09/04/2021 -

Pimes de l’oci nocturn de tota la Comunitat Valenciana es plantaran davant el Palau de la Generalitat amb una acampada des de dimarts que ve 13 amb 13 tendes i 13 hores de duració cada dia, fins que el Consell pose sobre la taula “un vertader pla de rescat després de 13 mesos amb l’activitat restringida, sense ingressos i sense ajudes”.

Ho faran convocats per les 15 associacions de la Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH), precursora de la creació de la plataforma i moviment Assemblea de l’Acampada de l’Oci Nocturn el mes de novembre passat per a reclamar “justícia” amb el sector.

Les tendes es muntaran tots els dies a les huit del matí i es desmuntaran a les nou de la nit, anuncia la coordinadora en un comunicat després de les últimes mesures acordades per la Generalitat. Des del dilluns només s’ampliaran de quatre a sis persones el màxim de persones en espais públics i d’un a dos els nuclis familiars en l’àmbit privat.

Amb motiu de l’arrancada de l’acampada, la inauguració oficial serà a les 9.30 hores del dimarts 13, amb una convocatòria als mitjans de comunicació per a presentar la protesta.

Sota el número i etiqueta ‘#13A’ i ‘#13Meses’, que centraran els actes i missatges de l’acampada, l’oci nocturn urgeix al govern valencià a aportar solucions urgents i realistes “i no mers pegats econòmics”.

De fet, adverteix que no alçaran el campament i les seues protestes fins a tindre sobre la taula un pla de rescat econòmic, que la coordinadora ja ha reclamat i xifratge en 50 milions d’euros, per a garantir la supervivència de les prop de 1.100 empreses del sector que queden obertes.

Els convocants asseguren que no contemplen ni els deixen una altra alternativa, “i més després de l’immobilisme del Consell amb l’anunci de mantenir les restriccions actuals que pesen sobre el sector de l’oci i l’hostaleria i davant la desesperada situació que travessen els locals d’oci especialment”.

Es tracta, al seu judici, d’una lluita perquè es faça justícia després de 13 mesos sense activitat com a pubs o discoteques des que es va decretar l’estat d’alarma, “abandonats, pagant els mateixos impostos sense tot just ingressos i amb un pla d’ajudes que ni tan sols han cobrat i no cobreix ni el 8% de les despeses als quals van haver de fer front només en 2020”.

Al LÍMIT DE LA RESISTÈNCIA

Una situació que els situa “al límit” de la seua capacitat de resistència econòmica i personal, ja que molts han perdut els seus negocis, el seu mitjà de vida, o estan a punt de fer-ho, i part del seu patrimoni personal “mentre la Generalitat mira cap a un altre costat”.

L’oci nocturn és “l’únic sector que té la seua activitat com a tal restringida, decret rere decret, i sense un pla de desescalada per a recuperar la seua normalitat, malgrat les múltiples propostes plantejades i recolzades en els avanços cientificotècnics per a garantir la seguretat en els espais tancats i eixir del col·lapse econòmic i paràlisi en la qual es troben”.

“Ja no podem més i volem i necessitem solucions ja. Estem veient com cada dia estan tancant definitivament locals i sales d’oci. Un darrere d’un altre, i els que vindran si no mouen fitxa des del Consell per a evitar-ho”, asseguren indignats, preocupats i cansats, però disposats a no rendir-se i a exigir un pla de xoc econòmic concorde i just a la seua situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =