Oci

Buceig en un vaixell enfonsat, viatge en catamarà o tallers de formatges artesanals: en què es pot gastar el Bo Viatge 2023?

Aquest any 2023 l'import del Bo Viatge de la Comunitat Valenciana també pot gastar-se en adquirir activitats o experiències turístiques

1 minut

Un catamarà navegant pel mar. Imatge: Unsplash

La nova edició delB ono Viatge Comunitat Valenciana d'enguany 2023 va presentar el passat mes de gener, quan es va obrir el termini per a socilitarle, novetats sobre la quantia que cobria i els serveis que es podien sufragar usant aquest bo turístic.

Precisament, una de les modificacions en la convocatòria d'aquest 2023 ha sigut la inclusió d'experiències turístiques dins dels productes que es poden adquirir amb aquest bo viatge. Així, el màxim de 600 euros que permet pagar el bo no solament es podrà emplear en allotjaments turístics; sinó també en un altre tipus d'activitats.

Per aquesta raó, Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat dos catàlegs d'experiències turístiques en les quals es pot invertir l'import del Bo Viatge. El primer d'ells, està enfocat feia productes en específic; i el segon inclou una sèrie d'activitats incloses en el bo que es poden realitzar en múltiples punts de la geografia valenciana.

Repassem alguns dels plans més interessants per a gastar el Bo Viatge Comunitat Valenciana 2023. Es pot consultar el catàleg d'activitats en aquest enllaç.

Un dia en el mar

La Comunitat Valenciana i les seues centenars de quilòmetres de costa ofereixen mil i una activitats per a gaudir d'aquesta i també del Mar Mediterrani: un vijae en catamarà al capvespre a Gandia o una experiència d'un dia a bord d'un veler en la ciutat de València poden ser dues experiències úniques per a pagar amb aquest Bo Viatge.

A més, una altra de les activitats que s'inclouen en aquest catàleg és el baptisme de bussege en un vaixell enfonsat en el qual es podran observar desenes d'espècies de peixos i es podrà aprendre més sobre el fons marí de la mà de bussos professionals.

Visites a cellers

Des de fa uns anys cada vegada és més comú visitar un celler i conéixer de primera mà com és el procés d'elaboració del vi. Algunes de les activitats ajuste a l'enoturismo que aprecen en el catàleg d'activitats són: una visita als Parc Naturals de Terra Bobal (Utiel), viure un capvespre en la finca d'un celler a Agullent o passar una nit en un allotjament entre vinyers a Caudete de las Fuentes.

Un celler de vi. Imatge: Unsplash

Allotjament rural

El catàleg també inclou una àmplia oferta d'allotjaments en les zones rurals de la Comunitat Valenciana. Una de les activitats que ofereix dues nits d'allotjament en una casa rural i realitzar un espace room a l'aire lliure per a descobrir dues ciutats castellonenques: Morella o Peníscola.

Castillo de Peníscola - @peniscola

Una altra de les experiències se centra a donar l'oportunitat al visitant d'allotjar-se en una casa rural a La Salzadella o Xert, ambdues localitats de la província de Castelló, i participar en un taller d'elaboració de formatges artesans.

Turisme d'aventura

Una altra de les idees d'activitats turístiques que ofereix aquest catàleg és el turisme d'aventura. Barranquismo aquàtic en Anna, ruta amb vista panóramicas a Culla, realitzar una de les múltiples Vies Ferratas de la província de Castelló o una experiència de ráfting d'aigües braves a Montanejos són algunes de les activitats.

Un grup de persones practicant rafting