Oci

À Punt retrà diumenge un homenatge a les víctimes de l’incendi de València amb un programa especial

Guardar

Incendi a Campanar (València) / Foto: À Punt
Incendi a Campanar (València) / Foto: À Punt

La Comunitat Valenciana ha decretat tres dies de dol oficial per les víctimes del tràgic incendi al barri de Campanar de València. À Punt se suma al dol i realitzarà durant tot el cap de setmana un seguiment informatiu especial per a donar l’última hora sobre la localització de les víctimes, les causes del foc i les famílies que s’han quedat sense casa.

Diumenge, de 19:30 h a 21:00 h, els serveis informatius d’À Punt faran el programa Especial Informatiu: incendi a València, un programa especial per a retre homenatge a les víctimes de la tragèdia de Campanar en nom de tota la societat valenciana. L’espai estarà conduït per Mathies Muñoz i Montse Català, i començarà justament a l’hora en què el món faller havia de celebrar la Crida, l’acte oficial que marca l’inici de les Falles a València.

Aquest programa de la cadena pública està concebut com un acte per a recordar les persones que han faltat en aquesta tragèdia, per a donar suport a les famílies, i per a donar afecte a les persones que ho han perdut tot en un incendi que ha commocionat tot Espanya.

Dilluns, especial ‘Zoom’ sobre l’incendi de Campanar

La tragèdia en l’incendi de Campanar de València ha plantejat multitud d’interrogants per la rapidesa amb què s’ha propagat el foc i ha commocionat la societat. El que és ja el pitjor incendi de la història de la ciutat de València ha arrasat un edifici de catorze plantes al barri de Nou Campanar. El foc ha devorat, en menys d'una hora, dues torres amb 138 vivendes. L’equip de Zoom, el programa d’investigació d’À Punt, oferirà aquest dilluns 26 de febrer a les 22:00 h la resposta a totes les preguntes.

Les fortes ratxes de vent i un material altament combustible és la perillosa combinació que ha afavorit la propagació del foc a l'edifici d’aquest barri de València. Per què es va incendiar tan de pressa l’edifici? De quin material estava fet perquè el foc es propagara amb tanta rapidesa? Hi ha responsables?

El bloc calcinat pertanyia a una promoció de luxe i es va construir l'any 2005 impulsat per una promotora que, anys després, va fer fallida. Els habitatges de la finca es venien a 6.000 euros el metre quadrat. Quants edificis de l’època del boom immobiliari estan revestits amb aquest mateix material?

Els bombers van tindre problemes importants per a combatre el foc, que en aquell moment estava totalment fora de control. La prioritat era salvar vides. Com van fer front al pitjor incendi?

El programa d’investigació que presenta Jose Sáez tractarà de donar respostes a totes aquestes preguntes.

Des del carrer, centenars de persones que acabaven d’abandonar sa casa, en estat de xoc, veien com el lloc d’on vivien desapareixia envoltat per les flames virulentes. Els afectats s’han quedat sense res; han perdut veïns de l’edifici. Han vist com la vida canvia en un segon. Com es pot superar un trauma com aquest?

Dilluns, À Punt fa zoom sobre el pitjor incendi de la història de la ciutat de València.

Arxivat a:

Destacats