caixa popular

Nou ultres detinguts per les pallisses del 9 d'octubre

Estan acusats de delictes d’odi i desordres públics per la Fiscalia

Nou ultres detinguts per les pallisses del 9 d'octubre
17/10/2017 -

Ascendeix a nou el nombre d’ultres detinguts per les agressions que van tenir lloc en la manifestació del 9 d’octubre baix el lema “Sí al valencià”. En les últimes hores s’han realitzat cinc detencions, que es sumen a les altres quatre que es van fer entre el dimecres i el divendres de la setmana passada.

Va ser la Fiscalia la que va iniciar, d’ofici, la investigació. La Delegació del Govern, encapçalada per Juan Carlos Moragues, també va investigar els fets, i va lliurar els seus resultats detallats, així com tot el material i documentació gràfica al ministeri públic. Per la seua banda, la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat, i el Moviment contra la Intolerància, van presentar dues denúncies per suposats delictes d’odi en aquests atacs.

També la Unió de Periodistes ha col·laborat en aquest procés. Ahir va remetre a la Fiscalia un informe amb abundant informació visual sobre els disturbis, en els quals van participar múltiples membres de la penya Ultra Yomus i d’Espanya 2000. De fet, un dels detinguts és un dirigent dels ultres del València Cf. I és que, és necessari recordar que diversos agredits van ser reporters gràfics i periodistes. Per això, també es va reunir la setmana passada amb Moragues per a traslladar-li la indefensió dels treballadors de la informació en aquestos casos i tractar de millorar la seua protecció en les pròximes ocasions.

De un a quatre anys per delictes d’odi

Tots els detinguts, alguns dels quals ja han prestat declaració en els tribunals, estan acusats de delictes d’odi i desordres públics. Els delictes d’odi per qüestions ideològiques estan castigats amb penes de presó d’entre un i quatre anys; els d’agressions, de tres anys; i els d’associació il·lícita i per impedir l’exercici de la llibertat de manifestació, d’altres dos a tres anys si es fa ús de la violència.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris