25n
25N
25N

L'Oceanogràfic, primer aquari espanyol a criar i exhibir Ortigues del Pacífic

Quatre joves meduses han experimentat un creixement espectacular al cap de tres mesos d’eixir del pòlip ja hi han sigut batejades

L'Oceanogràfic, primer aquari espanyol a criar i exhibir Ortigues del Pacífic
07/12/2018 -

L’Oceanogràfic de València és el primer aquari espanyol a criar i exhibir Ortigues del Pacífic, i quatre d’elles han experimentat un creixement espectacular tres mesos després d’eixir del pòlip, i ja han sigut batejades per les seues cuidadores, segons ha informat l’aquari en un comunicat.

Després d’haver aconseguit ser el primer aquari espanyol a criar la medusa Ortiga del Pacífic en la passada primavera, ara ha aconseguit una nova fita en aconseguir el desenvolupament d’unes 40 èfires, de les quals quatre han experimentat un “espectacular” creixement que ha permés que, també per primera vegada a Espanya, unes meduses d’aquesta espècie criades en les instal·lacions es puguen mostrar al públic en companyia d’altres adultes i amb nom propi: Préssec, Nectarina, Paraguaià i Albercoc.

Amb l’arribada de l’exposició de Meduses a l’Oceanogràfic l’abril de 2017, no solament s’obrien nous espais de coneixement per als visitants amb 16 tancs en els quals es van repartir uns 1.000 exemplars de 16 espècies sinó també era possible estudiar, conéixer i dissenyar mètodes de reproducció de les meduses, algunes de les quals “mai havia sigut possible desenvolupar”.

D’aquesta manera, pocs mesos després, el departament de Mediterrani i Meduses havia aconseguit reproduir més de 10.000 exemplars de cinc espècies: l’Ortiga del Pacífic, (Chrysaora fuscescens) de més d’1,5 metres de longitud de tentacles i 30 centímetres de campana, i també la Flama (Rhopilema esculentum), l’Aurelia limbata, el Cubozoo (Carybdea xaymacana) i la Hidromedusa (Eutonina indicans). En l’actualitat, la suma total de meduses nascudes en la zona tècnica supera les 20.000.

Ara, el pas és “més transcendental”, ja que, per primera vegada, “aqueix reeixit procés de recerca i de treball sobre fórmules i mètodes de reproducció i cultiu arriba al gran públic amb les quatre Ortigues del Pacífic, primeres d’una sèrie que anirà creixent”.

AJUST DE CONDICIONS DE VIDA

Les quatre joves Ortigues del Pacífic han aconseguit ràpidament la grandària adequada per a conviure amb els seus “gegants” congèneres en el tanc de l’edifici d’Accessos de l’Oceanogràfic tres mesos després d’haver eixit del pòlip. Aquest creixement, una de les seues cuidadores, Erika Mira, atribueix als mètodes desenvolupats en l’Oceanogràfic i “també a l’encert que hem tingut, després de dur a terme diversos experiments i assajos, a ajustar les condicions de vida i alimentació d’aquestes xicotetes i situar-les en l’adequat “kreisel” (un tanc especial adaptat a les meduses) quan van començar a créixer”.

El règim de cures consisteix en “un menú que alterna la gelatina cuinada per nosaltres i les meduses criades en l’Oceanogràfic per a tal fi, tenint-les a una temperatura entre 10 i 12 graus, les xicotetes, i entre 12-13, en l’exhibició”. La relació de les cuidadores amb les meduses arriba al punt que els posen nom a cadascuna de les quals crien. En aquest cas, els curiosos noms de fruites són deguts al color ataronjat d’aquestes criatures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =

CCCC
torrent