caixa popular

L'Observatori Local de Sostenibilitat Alimentària vol visibilitzar els productes de l'horta

L'Observatori Local de Sostenibilitat Alimentària vol visibilitzar els productes de l'horta
17/10/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presentat hui “Vols a València”, l’Observatori Local de Sostenibilitat Alimentària de la ciutat, que pretén fomentar la sostenibilitat, a través de l’alimentació de proximitat. En eixe sentit, la primera activitat de “Vols a València” se centra a promoure la identificació dels productes de proximitat de l’horta de València a través d’un nou distintiu, “Porta ApHorta”.

“Vols a València”, com ha explicat l’alcalde, vol vehicular un triple vessant de la sostenibilitat, “que se centra a atendre les necessitats actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures de satisfer les seues, garantir l’equilibri entre creixement econòmic i justícia social i cuidar del medi ambient”. El nou distintiu de productes “Porta ApHorta” vol visibilitzar l’important paper de l’agricultor i l’agricultora i potenciar el valor del producte de proximitat als mercats municipals i al petit comerç.

Aquesta nova mercaetiqueta “incentiva la reducció de la petjada de carboni i les seues conseqüències mediambientals i, a més, promou una actitud activa en les noves generacions a favor del producte de proximitat”, ha destacat Joan Ribó. “Porta ApHorta” dota de garanties el consumidor i el productor sobre un producte de qualitat, amb un origen perfectament controlat i descrit en la mateixa targeta identificativa del punt de venda.

“Els aliments de proximitat són l’eix principal sobre el qual desenvolupem un projecte ampli de sostenibilitat local, basat en una realitat que identifica i dota de personalitat la ciutat de València: la seua horta”, ha expressat l’alcalde. “Porta ApHorta” s’articula entorn de la proximitat, que promou un consum responsable i genera impactes positius sobre el medi ambient, i vol fer valdre el costum de la Tira de Comptar com a element singular pel seu caràcter històric.

“L’horta està a les portes de la nostra ciutat, conviu amb els nostres traçats urbans i és un element integrador i de convivència que cal continuar preservant per a les generacions futures”, ha dit Ribó. L’alcalde de València ha presentat l’observatori i aquest nou distintiu hui al Saló de Cristall de l’Ajuntament, acompanyat pels regidors María Oliver, Consol Castillo, Neus Fábregas, Carlos Galiana, Maite Girau, Fernando Giner i Mª Àngels Ramón-Llin.

Aquest observatori sorgeix d’un treball col·laboratiu entre Mercavalència; les delegacions de l’Ajuntament d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Comerç i Abastiment, Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Educació, Sanitat i Promoció de la Salut, Energies Renovables i Canvi Climàtic i la Fundació Observatori de Canvi Climàtic; les ONGD CERAI (Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional) i VSF-Justícia Alimentària Global, i les associacions de consumidors Unió de Consumidors de València i ADICAE CV.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats