25n
25N
25N

L'Observatori Ciutadà de l'Horta arriba a Paiporta

L'Observatori Ciutadà de l'Horta arriba a Paiporta
10/01/2018 -

La regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Paiporta i Per L’Horta presentaran el pròxim dimarts 16 de desembre a l’Auditori Municipal de la localitat l’Observatori Ciutadà de l’Horta. L’observatori és una ferramenta de participació ciutadana basada en el recull de dades dels elements que conformen el paisatge de l’Horta, d’una manera col·laborativa i col·lectiva, mitjançant l’observació i el passeig per un ecosistema que envolta tot els pobles i ciutats de la comarca. La presentació està fixada per a les 19.00 hores.

L’Observatori Ciutadà és una iniciativa de l’associació en defensa del territori Per L’Horta, i té un doble objectiu. D’una banda, conéixer l’estat actual d’aquesta àrea a partir de les dades arreplegades, en relació a usos del sòl, vegetació, construccions, elements hidràulics, agressions, etcètera. D’altra banda suposa una eina de sensibilització perquè la gent que participa en el projecte puga estimar i defensar l’horta d’una manera més conscient.

Enguany, la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’ajuntament de Paiporta dóna l’oportunitat a Per L’Horta i a tota la ciutadania d’implementar el projecte a les partides que conformen el municipi. Tal com s’informarà en la presentació del dia 16, el treball se centrarà en les sis partides del terme municipal: Cotelles, al Nord; Pasqualeta, Alqueria de Mina i Nove, al Nord-est i Est; i el Racó i Pla de Sant Joaquin, al Sudest. Per a l’anàlisi serà necessària la participació de totes aquelles persones interessades a conéixer en profunditat l’horta de Paiporta, el seu estat actual i com l’ha afectat el pas dels anys.

L’Observatori Ciutadà es desenvoluparà al llarg dels pròxims quatre mesos, des de gener a maig aproximadament. Es realitzaran eixides concertades per a observar i passejar l’horta; s’identificaran els elements del paisatge, es cartografiaran, i es portaran a terme formacions en la utilització de la ferramenta web del mateix observatori. A més, es programaran jornades de posada en comú, entre altres sorpreses.

El dimarts 16 de gener a les 19 hores, a l’Auditori Municipal de Paiporta, es presentarà tot el projecte i les activitats que Per L’Horta desenvoluparà a Paiporta, així com la manera de participar-hi obertament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 16 =

bombers
CCCC
Valencia activa