Observació amb telescopis de la Lluna al Museu de les Ciències

Guardar

museo.ciencias
museo.ciencias

El cicle d'astronomia continua aquest dimecres, 5 de febrer, amb la conferència 'Galàxies, estreles, supernoves i la formació d'elements químics' impartida per Mercedes Mollá, del Centre d'Investigacions Energètiques Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT).

La cita serà a partir de les 19.30 hores a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu. A continuació es realitzarà una observació amb telescopis de la Lluna en fase pròxima al quart creixent guiada per l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA).

Les galàxies són estructures amb un enorme nombre d'estreles de tots els tipus. Aquestes estreles moren després d'un temps, no totes de la mateixa manera. Una d'eixes formes és explotar com una supernova. Tant d'aquesta manera com d'unes altres, la matèria de la qual estan fetes aquestes estreles acaba, després de la seua mort, en el mig interestel·lar (amb el qual poden formar-se noves estreles).

Una qüestió important és que a l'interior de les estreles es formen els elements químics coneguts, a partir de l'anomenada nucleosíntesis estel·lar, per la qual cosa part d'eixa matèria està composta per elements químics recentment creats, incrementant-se així la seua proporció en un procés anomenat enriquiment químic de l'univers.

El cicle 'Astronomia' ha programat també xarrades el 2 d'abril ('Quan moria el Sol i plovia les estreles. Utilitat de les observacions astronòmiques medievals per a l'astronomia actual'), el 7 de maig ('La història geològica de Venus. Una finestra al passat de la Terra i un laboratori per a l'estudi dels planetes terrestres') i 'Hi ha vida en Mart? Lliçons apreses en anàlegs terrestres', prevista per al 24 de novembre.

Destacats