caixa popular

El túnel de la V-30 que reduirà els interminables embossos

Les obres de la V-30 podrien finalitzar en la segona quinzena d’agost

Ajuntament Xirivella

El túnel de la V-30 que reduirà els interminables embossos
11/07/2018 -

Avancen a molt bon ritme les anhelades obres de la V-30, que permetran, gràcies a la construcció d’un pas inferior a l’altura de Xirivella, la connexió directa des de la A-3, sentit València, cap a la V-30 en direcció al port. Unes obres, que compten amb un pressupost de 10,18 milions d’euros, i que han sigut una reivindicació històrica dels veïns de Xirivella no solament per a reduir els interminables embossos, sinó també per a millorar la mobilitat de l’àrea metropolitana de València.

La llum verda per a l’inici de les obres de la V-30 es va donar en 2016. No obstant això, no va ser fins al passat mes d’agost quan es va abordar el gruix de la construcció. Quasi un any després, les obres entren en la recta final, i tot apunta al fet que serà en la segona quinzena d’agost, aproximadament, quan es donen per finalitzades.

Uns mesos intensos en els quals s’ha treballat en la construcció d’un branc de 2 quilòmetres de longitud, que permetrà una connexió directa entre l’A-3 i la V-30, evitant la circulació per la glorieta de la CV-403 a Xirivella, que tants col·lapses de trànsit provocava, retardant l’entrada dels veïns d’aquesta localitat. D’aquesta manera, s’està construint un pas inferior de 540 metres, aproximadament, format per murs-pantalla, coberts per una llosa de formigó, en aquelles zones en les quals creuen uns altres vials.

Aquest tram suporta al voltant de 8.000 vehicles per dia. Així, quan finalitzen les obres, Xirivella s’alliberarà d’un gran nombre de vehicles, que no s’hauran de desviar per aquesta zona urbana, però a més notarà una reducció considerable de camions que, cada dia, es desplacen cap al port. Així mateix, i amb l’objectiu de reduir la contaminació acústica que produeix el soroll del tràfic, també s’ha estés terra vegetal en l’antic terraplé, situat sobre el ferrocarril, que actuarà de pantalla protectora.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 4 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC