25n
25N
25N

Obres Públiques millora els accessos a Parc Sagunt amb una nova rotonda en la CV-309

Obres Públiques millora els accessos a Parc Sagunt amb una nova rotonda en la CV-309
31/05/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha dut a terme la construcció d’una rotonda en el punt quilomètric 4+000 de la carretera CV-309, en el terme municipal de Sagunt, per a millorar la capacitat i funcionalitat dels accessos a Parc Sagunt.

La nova infraestructura, que ha suposat una inversió d’1.179.591,49 euros, “és imprescindible per al desenvolupament i funcionament d’aquest parc empresarial i de tota la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui l’ha descrit com “un motor industrial i d’ocupació clau per al nostre territori”.

“Amb l’execució d’aquest nou accés a la comarca del Camp de Morvedre, la Generalitat millora el sistema viari de la Comunitat en tres aspectes: la connectivitat, la seguretat i la sostenibilitat”.

“Amb la rotonda executada -ha afegit el titular d’Obres Públiques-, s’afavoreix la connectivitat tant de les empreses que estan ja en Parc Sagunt com d’aquelles que s’instal·laran en els pròxims mesos”.

“A més, amb aquesta actuació s’augmenta la seguretat viària de transportistes i persones treballadores que necessiten accedir a Parc Sagunt per motius laborals”, ha explicat el conseller.

Quant a l’àmbit mediambiental, Arcadi España ha xifrat l’estalvi de tones de CO₂ que s’aconsegueix amb el nou accés a Parc Sagnt en 800 mil tones. “Amb la rotonda s’eviten molts quilòmetres de camions i trànsit pesat que havien d’utilitzar un altre itinerari per a arribar al parc”, ha afirmat.

“Aquesta obra, en la qual es compassa el creixement de Parc Sagunt amb el de les infraestructures -ha reflexionat el conseller-, s’ha dut a terme amb l’estreta col·laboració de l’Ajuntament de Sagunt. L’objectiu de totes dues administracions, la local i l’autonòmica és únic: reactivar entre totes i tots l’economia i facilitar a les empreses la seua posada en marxa i la creació de llocs de treball”.

Una glorieta de gran diàmetre

L’obra realitzada consisteix en la construcció d’una glorieta de gran diàmetre centrada en la mitjana actual de la carretera CV-309, que també permetrà el canvi de règim de circulació ocasionat pel pas de doble calçada a calçada única.

La construcció de la rotonda ha requerit la reposició dels serveis afectats, com una canalització de proveïment industrial i canalitzacions subterrànies elèctriques i de gas, i el disseny i construcció d’una xarxa de drenatge d’aigües pluvials. També s’han implantat senyalització i abalisament adequats.

La tipologia giratòria de la intersecció projectada, juntament amb la seua ubicació en el canvi de secció de doble calçada a calçada única de la CV-309, permet eliminar el punt habitual de conflicte de trànsit que ocasionava el canvi de règim de circulació pel pas d’una secció a una altra.

Les dimensions de la secció construïda permetrà que a l’anell de la glorieta es connecten també els carrils dimensionats per al trànsit pesat i es possibiliten les entrades i eixides al parc empresarial. D’aquesta manera serà possible canalitzar els trànsits de qualsevol origen i qualsevol destinació i s’eliminaran els recorreguts addicionals innecessaris.

CV-309: de Puçol a Faura

La carretera autonòmica CV-309 és una important via de comunicació del nord de València. A més d’unir les poblacions de Puçol i Faura travessant el nucli del Port de Sagunt, connecta directament la zona portuària de Sagunt i el parc més gran empresarial d’Europa, Parc Sagunt, amb dos dels eixos viaris principals de la Comunitat Valenciana: l’autovia d’accés Nord a València, V-21, i l’autovia d’accés al Port de Sagunt, V-23. Indirectament connecta amb altres dos importants eixos vertebradors: l’autovia del Mediterrani, A-7, i l’Autovia Mudèjar o Sagunt-Somport, A-23.

En l’actualitat la carretera suporta un trànsit superior a 13.000 vehicles diaris, amb un percentatge de pesats que a penes aconsegueix el 3%. No obstant això, el parc empresarial Parc Sagunt es troba en desenvolupament i s’estima, en un horitzó pròxim, un trànsit pròxim a 40.000 vehicles al dia amb elevada presència de pesats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =