25n
25N
25N

Obres Públiques licita la redacció de la passarel·la de ciclovianants sobre l'autovia V-21 a la Pobla de Farnals

És la segona fase d’una iniciativa que permetrà que residents a la Pobla de Farnals i als pobles del seu entorn disposen d’una ruta ciclovianant per a accedir al litoral

Obres Públiques licita la redacció de la passarel·la de ciclovianants sobre l'autovia V-21 a la Pobla de Farnals
16/09/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació la redacció de la passarel·la de ciclovianants sobre la V-21 en el terme municipal de la Pobla de Farnals que permeta donar solució als problemes de comunicació entre el cas urbà i el seu nucli marítim, a més de contribuir a la implantació d’un eix de comunicació entre els municipis de l’interior de l’Horta Nord i la costa. L’àmbit d’actuació se situa en el terme municipal de la Pobla de Farnals, al sud de l’enllaç entre l’autovia V-21 amb el Camí de la Mar.

En concret, es tracta de la implantació d’una passarel·la sobre la V-21 i els seus ramals de connexió que enllacen amb la via de ciclovianants en construcció (fase primera) de manera que s’aconseguisca la continuïtat de l’itinerari ciclovianant entre el nucli urbà de la Pobla de Farnals i el seu nucli marítim, així com altres poblacions pròximes a La Pobla de Farnals quedaran comunicades amb l’àrea litoral.

Actualment s’està construint una plataforma adossada al Camí a la Mar entre el nucli urbà de la Pobla de Farnals i l’autovia V-21, que correspon a una primera fase de l’establiment de l’itinerari ciclovianant de connexió entre els nuclis de població.

El projecte, dividit en dues fases, “permetrà que les persones que resideixen a la Pobla de Farnals i als pobles del seu entorn disposen d’una ruta ciclovianant per a accedir al litoral, a més de contribuir a la creació d’eixos transversals i sostenibles entre la mar i la muntanya, en un entorn físic de gran interés”, ha manifestat el conseller Arcadi España.

A més, ha afegit el conseller, aquest projecte està pensat per a “impulsar la mobilitat sostenible de vianants i ciclistes que la Generalitat pretén implantar a través d’una xarxa de vies de ciclovianants al llarg de la Comunitat en col·laboració amb altres administracions”.

Permeabilitzar les infraestructures viàries

Cal tindre en compte que la Pobla de Farnals presenta un nucli de població bastant desenvolupat al costat de la costa, que no posseeixen cap itinerari ciclista i per als vianants adequat per a la comunicació amb el nucli urbà principal i amb els municipis de l’interior de l´Horta Nord, situats en el marge oposat de l’autovia V-21.

Així, la Conselleria vol permeabilitzar les infraestructures viàries, que constitueixen barreres físiques que dificulten la continuïtat dels itineraris ciclovianants, mitjançant encreuaments a diferent nivell, dotant-les així de funcionalitat i seguretat viària.

El projecte, dividit en dues fases, permetrà que les persones que resideixen a la Pobla de Farnals i als pobles del seu entorn disposen d’una ruta ciclovianant per a accedir al litoral, a més de contribuir a la creació d’eixos transversals i sostenibles entre la mar i la muntanya, en un entorn físic de gran interés.

D’aquesta manera, esta actuació està directament relacionada amb els objectius de promocionar el coneixement del patrimoni natural i cultural i de connexió de la població cap a espais naturals a través de sendes ciclables, per la qual cosa es compleixen les condicions per a ser cofinançada pel Programa Operatiu del Fons de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (Feder) de la Unió Europea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =