25n
25N
25N

Obres Públiques licita les obres del Tram Picanya-Alaquàs de l'anell verd metropolità de València

Obres Públiques licita les obres del Tram Picanya-Alaquàs de l'anell verd metropolità de València
07/05/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha tret a licitació pública l’obra de l’Anell Verd Metropolità de València per un import d’1.434.635 euros, segons publica la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

El projecte, està emmarcat en l’Anell Verd Metropolità i té com a objecte la construcció de la via cicle-per als vianants dins de l’actuació coneguda com a ‘Anell Verd Metropolità de València. Tram 3: Picanya-Alaquàs’.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assegurat que “aquest anell verd permetrà millorar la connectivitat d’una forma sostenible promovent una mobilitat no motoritzada entre els municipis de Paiporta, Picanya, Xirivella, Torrent, Alaquàs i Aldaia”.

Al mateix temps, ha ressaltat que “aquesta actuació s’emmarca dins de l’impuls que des del govern valencià estem donant a la mobilitat sostenible quotidiana, fomentant l’ús de la bicicleta entre la ciutadania”.

En aquest sentit, les obres del Tram 3 s’inicien en la intersecció de la CV-407 a Picanya i discorre feia l’oest utilitzant el carril-bici existent. En aquest primer tram es troba una àrea de descans que farà valdre la rambla del Pedrís, conca que desemboca en l’Albufera.

L’accés oest a Picanya s’utilitzarà la infraestructura existent que connecta amb la passarel·la de la rambla del Pedrís i el carrer Major. A Alaquàs la plataforma travessarà l’Av- del Camí Nou per a aconseguir la CV-403.

Finalment, en l’entrada del municipi d’Aldaia, al costat de la glorieta de la intersecció de la CV-409, se situarà la tercera àrea de descans, on finalitzarà l’actuació projectada.

Connectivitat sostenible entre municipis

En conseqüència, i dins de la vertebració del territori, la Conselleria està desenvolupant un Anell Verd Metropolità per a vianants i ciclistes, amb un marcat caràcter mediambiental i funcional que es desenvolupa tant a l’Horta Nord com a l’Horta Sud, sent l’eix central la ciutat de València.

Es tracta d’un macroprojecte pensant i dissenyat per a aconseguir una via de comunicació entre l’Horta Sud i el litoral amb l’horta, fent valdre itineraris històrics, paisatgístics i culturals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + nou =

museo prehistoria