25n
25N
25N

Obres Públiques invertirà 2,5 milions d'euros a completar la via de ciclovianants Alboraia-Almàssera

Obres Públiques invertirà 2,5 milions d'euros a completar la via de ciclovianants Alboraia-Almàssera
26/05/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat el procés per a millorar la connexió ciclovianants entre Alboraia i Almàssera i la seguretat al voltant de la línia ferroviària, així com per a donar continuïtat als camins de servei del barranc del Carraixet mitjançant la construcció de dos passos inferiors sota la Línia 3 de Metrovalencia (FGV).

Amb aquest objectiu, la Conselleria ha aprovat el projecte de construcció de ‘Permeabilització dels camins de servei del barranc del Carraixet sota la línia 3 de Metrovalencia i adequació dels mateixos fins a la connexió amb la CV-3002’ i l’inici dels expedients d’expropiació, contractació de les obres i la seua direcció facultativa.

Amb un pressupost base de licitació de 2.507.263 euros, les actuacions projectades per la Conselleria es localitzaran en el barranc del Carraixet entre Alboraia, Almàssera i Tavernes Blanques.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que aquesta actuació respon als objectius de “promoció del patrimoni natural i cultural i de la connexió de la població amb els espais naturals a través de sengles ciclables accessibles·, per la qual cosa compleix les condicions dels criteris de selecció d’operacions per a ser cofinançada pel Programa Operatiu del Fons de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana (Feder) de la Unió Europea.

Així, Arcadi España també ha destacat la importància de potenciar i millorar les vies ciclovianants que “encara que ha sigut un objectiu del Consell des de l’inici de la legislatura per a avançar en una mobilitat més sostenible i eficient, cobra ara una especial importància, quan des de la Generalitat estem treballant en una estratègia per a construir la mobilitat del futur de la Comunitat Valenciana amb les particularitats tant dels àmbits urbans com rurals”.

Així mateix, el conseller ha subratllat que un altre dels objectius principals del projecte és “augmentar la seguretat de ciclistes i vianants en una de les rutes ciclovianants més potents de l’Horta Nord, sobretot en el tram entre la costa i Alboraia”.

Passos inferiors

La línia L3 de Metrovalencia discorre en superfície fins a Rafelbunyol, creuant el Barranc del Carraixet mitjançant un pont que compta amb un espai reservat en el costat aquest per a la pròxima duplicació de via que és usat actualment per vianants i ciclistes per a creuar el barranc. Com la línia ferroviària interromp la continuïtat dels camins de servei del barranc, gran quantitat de vianants i ciclistes travessen diàriament la via en aquests punts.

Per a aconseguir que els itineraris ciclovianants d’aquest entorn es realitzen de manera segura, el projecte de la Conselleria contempla la continuïtat dels camins de servei sota la via amb el disseny de sengles passos inferiors en cada marge del barranc.

En el pas del marge dret es permetrà l’ús mixt vehicles de conservació del barranc i usuaris de l’itinerari ciclovianants, i es condicionarà el tram del camí fins a Tavernes Blanques. En el marge esquerre es disposarà un altre pas inferior, d’ús exclusivament ciclovianants.

Trànsit no motoritzat accessible i segur

Amb la finalitat de permetre el trànsit no motoritzat de manera accessible i segur entre els nuclis urbans d’Alboraia i Almàssera, s’ha projectat una nova passarel·la per als vianants que estarà adossada a l’actual estructura de pas de la línia ferroviària sobre el barranc.

També es construiran xicotets trams de sengles ciclovianants de connexió amb els camins existents, de manera que l’itinerari entre les dues localitats quede complet.

Un avanç d’aquest projecte i el seu Estudi d’Integració Paisatgística han sigut sotmesos a informació pública i participació ciutadana i després d’aquest procés participatiu, es va concloure la redacció del projecte integrant la major part de les propostes i observacions realitzades.

Aquest projecte millora les condicions de comunicació entre tots dos costats del ferrocarril i redunda en la seguretat ferroviària, ja que es redueix notablement el risc d’invasió de les instal·lacions ferroviàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × quatre =