25n
25N
25N

Obres Públiques finalitza l'adequació del tram entre Almàssera i Meliana de la Via Xurra

Obres Públiques finalitza l'adequació del tram entre Almàssera i Meliana de la Via Xurra
14/10/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat les obres de millora de la Funcionalitat i de la Seguretat Viària de la Via Xurra (CR-300), en el tram que discorre pels municipis d’Almàssera i Meliana.

Aquestes obres, com ha explicat el conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, s’emmarquen en el conjunt d’actuacions que està realitzant el seu departament per a la millora de la mobilitat de la Via Xurra, així com en l’Estratègia de Mobilitat en la Comunitat Valenciana per a les fases de desescalada i Nova Normalitat, en relació amb el coronavirus.

La inversió total realitzada en les obres de Millora de la Funcionalitat i Seguretat Viària de la Via Xurra (CR-300) ascendeix a 2.020.000 euros.

Amb aquest projecte, el Consell persegueix un doble objectiu, segons ha assenyalat el conseller: “En primer lloc posar a la disposició dels ciutadans i ciutadanes una infraestructura de transport alternativa real al cotxe i, en segon lloc, habilitar un espai d’oci saludable que estiga a la disposició de tota la ciutadania”.

Així, entre Almàssera i Meliana s’ha pogut segregar usos per als vianants i ciclista en alguns trams de la via. La directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, acompanyada pels alcaldes d’aquestes dues localitats Ramón Puchades i Josep Riera, respectivament, ha visitat aquestes obres que han consistit a ampliar l’amplària de la plataforma, ocupant íntegrament el sòl públic del qual es disposava.

També s’ha millorat la qualitat del ferm i s’ha executat una rodadora còmoda, de qualitat i segura, així com la visibilitat i la seguretat en els encreuaments amb altres vials que intercepten el traçat de la Via Xurra.

Igualment, s’ha dotat d’il·luminació al traçat de la via amb la finalitat de maximitzar les franges horàries del seu ús amb l’objectiu de proporcionar una alternativa real a l’ús del vehicle privat. Aquest nou enllumenat facilitarà l’ocupabilitat d’aquesta infraestructura als usuaris i usuàries que poden resultar més vulnerables.

La via Xurra discorria per l’horta nord valenciana des de València fins a Puçol, formant part de línia fèrria que enllaçava València amb Calataiud i Saragossa i que va començar a construir l’antiga Companyia del Ferrocarril Central d’Aragó per l’any 1884. L’any 1968 es va clausurar, emportant-se tot el trànsit ferroviari per l’actual línia del Nord, i posteriorment es va desmantellar l’any 1985.

La Generalitat ha recuperat aquest traçat per a convertir-lo en un carril bici que proporcionara accessibilitat a la comarca de l’Horta Nord.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 12 =

bombers
Valencia activa