25n
Orgull
Orgull

Grezzi assegura que les obres de plaça de Bruges no coincidiran amb les de la Reina

Grezzi assegura que les obres de plaça de Bruges no coincidiran amb les de la Reina
18/08/2018 -

El regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha assegurat aquest divendres que les obres de la plaça de Bruges “en cap cas coincidiran” en el temps amb els treballs que s’efectuaran en la plaça de la Reina.

Així ho ha afirmat durant la seua visita a les obres de la plaça Rojas Clemente, preguntat pels mitjans sobre la petició, per part dels comerciants del Mercat Central, que les obres en la plaça de la Reina no comencen fins que acaben les de Bruges.

L’edil ha explicat que tant des de l’associació de comerciants com des de les “associacions de veïns es va demanar que no es feren al mateix temps les dues obres”, una decisió “plausible” que el consistori “està complint”, ha subratllat.

Obrirem el pàrquing de Bruges al novembre, després ja hi haurà temps per a desenvolupar els altres projectes. Al mateix temps que s’està fent l’obra tindrem la licitació de les obres de la plaça de la Reina, en cap cas coincideixen”, ha aclarit.

Respecte a l’estat del projecte per a la plaça de la Reina, està “pendent dels tràmits legals i que hi haja tots els informes perquè el projecte, que ja està revisat, es puga portar a licitació”. “Ara mateix no podem donar una data, després de l’estiu tindrem informació més detallada”, ha apuntat. A més, ha indicat que “es farà un procés també que es vol que siga participatiu i després de farà el projecte”.

La remodelació de Bruges, ha indicat, “s’està fent des de Conselleria i “s’està acabant el projecte”. “Després, s’enviarà a l’Ajuntament i haurà de passar una sèrie de filtres legals i de revisió del projecte”, ha agregat, abans de lamentar que “els temps de l’administració a voltes són complicats”.

PLAÇA ROJAS CLEMENTE

D’altra banda, Grezzi ha explicat, durant la seua visita a les obres de la plaça Rojas Clemente, que aquest es tracta d’un “projecte molt important”, votat en els pressupostos participatius amb “àmplia participació i ampli debat del veïnat i la gent del mercat”, que volia una plaça en aquest lloc.

Els treballs van arrancar dilluns passat 6 d’agost, tenen un pressupost de 330.000 euros i un termini d’execució estimat de tres mesos, per la qual cosa Grezzi calcula que estaran finalitzats “a final d’octubre o principis de novembre”. Abasten els carrers Sant Pere Pasqual i la plaça Rojas Clemente, amb les connexions dels carrers Simón Ortiz, Juan de Mena i Botànic.

“Definitivament, tindrem una plaça on abans hi havia unes places d’aparcament, en un espai que estava destinat majoritàriament als cotxes, ha apuntat. Aquesta remodelació, ha ressaltat l’edil, “valorarà tot l’entorn”. “Cal fer que la gent vinga a la plaça perquè això serà molt positiu també per al mercat”, ha emfatitzat.

Grezzi ha recordat que s’ampliaran les voreres, fins als quatre metres, i a més s’habilitaran zones d’aparcament, que conviuran amb espais verds. A més, s’ha ressituat la falla, segons ha explicat l’edil, després del diàleg amb els fallers.

L’entorn no serà completament per als vianants, ja que hi ha “eixos de comunicació que es mantindran”. “La part de la plaça és per als vianants, però del carrer Juan de Mena es podrà passar i girar cap a la Gran Via, i està garantit el trànsit per a passar de Guillem de Castro a Fernando el Catòlic”, ha precisat. A més, es mantindran les zones de càrrega i descàrrega per als venedors del mercat.

Aquestes actuacions s’emmarquen en “una estratègia global” i “participativa amb tot un seguit d’eixos de treball que inclouran tot el barri, amb accions a curt, mitjà i llarg termini que es desenvoluparan en els pròxims mesos i anys”, ha avançat.

“Mitjançant les peticions ciutadanes, estem fent un nou urbanisme, una nova concepció de l’espai públic i de la mobilitat en la ciutat que és molt satisfactòria. València, a poc a poc, es converteix en una ciutat de places. Som una ciutat mediterrània on la gent vol estar en el carrer i en un espai de qualitat que siga segur, accessible, amable i interconnectat”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 19 =