caixa popular

Les obres del Parc Lineal de Benimàmet conclouran a principi de 2018

Les obres del Parc Lineal de Benimàmet conclouran a principi de 2018
24/08/2017 -

Els treballs de la segona fase del Parc Lineal de Benimàmet, que començaren el passat 7 de juny, estaran finalitzats el pròxim mes de gener. Amb aquestes obres, l’Ajuntament salva les incompatibilitats del projecte anterior amb el traçat subterrani del metro i aconsegueix “aquest esperat i important futur espai verd” per a la ciutat de València.

La construcció d’aquest parc s’ha allargat com a conseqüència de la llosa del metro, que en el punt més estret té onze metres i impedeix que es planten damunt arbres o plantes, ja que en el futur les arrels i el reg podien causar danys en les infraestructures del metro. “Aquesta qüestió no es va tindre en compte en el disseny de l’equip de govern anterior del PP”, ha recordat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i, per això, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, FGV, no va emetre informe favorable del projecte.

Aquest disseny “modificat” presentat al maig per la Regidoria de Mobilitat Sostenible inclou la preservació de la llosa sense riscos i la redistribució de les espècies arbòries, la qual cosa suposa un increment del pressupost del 6,72 per cent. Així, s’ha redibuixat el carril bici per a fer-lo coincidir amb la llosa superficial, que serà zona de passeig per a vianants. També s’ha redistribuït la zona de jocs infantils i s’ha reorganitzat l’entorn de l’exemplar d’eucaliptus protegit existent.

D’altra banda, s’ha optat per desplaçar l’arbratge als marges del parc i eliminar així uns viaris “que augmentaven el trànsit de vehicles”. Respecte als vials ubicats al costat de la zona verda en què anteriorment es preveia doble direcció de vehicles, han passat a ser un carril de direcció única. A més, el disseny modificat preveu també la rehabilitació i el condicionament de la plaça de Luis Cano, que inclourà jardineria, paviment i zona de jocs infantils, i la rehabilitació també de l’Estacioneta, “que es convertirà en un dels punts de trobada del barri”, ha manifestat Giuseppe Grezzi.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris