25n
Orgull
Orgull

Quatre obres dels teatres de la Diputació nominades en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes

Quatre obres dels teatres de la Diputació nominades en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes
12/09/2018 -

Quatre obres produïdes, o coproduïdes, per la Diputació de València, a través del Escalante Centre Teatral i el Teatre Principal de València, són finalistes en algunes de les categories dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes de la Generalitat Valenciana.

‘Les 7 diferències’, de El Pont Flotant, i ‘Les aventures de T.Sawyer’, de La Teta Calva, opten al premi al millor espectacle per a xiquets i xiquetes. A més, aquesta última està nominada també en la categoria de millor versió, adaptació o correcció pel seu text, del que són autors Xavo Giménez, director, i María Cárdenas.

Una altra obra finalista en dues categories és ‘Pi’, que compta amb la direcció escènica de la companyia OtraDanza. Salvador Rocher opta al premi a millor ballarí i Juanjo Llorens al de millor il·luminació. A més, ‘Els Nostres’, coproducida pel Teatre Escalante i el Institut Valencià de Cultura i dirigida per Eva Zapico, opta a millor escenografia, de la qual és responsable Luis Crespo.

Cant a l’amistat

‘Les aventures de Tomasa Sawyer’ es va estrenar en 2016 i des de llavors ha aconseguit alguns premis, com el de millor obra en la Fira d’Osca o ser finalista en Premis Max com a millor espectacle revelació.

Basada en el clàssic de Mark Twain, Tomasa, la protagonista, viurà juntament amb el seu amic Huckelberry Fin, una aventura plena de misteris, cançons, gats morts, coves i ratapinyades. Una obra que és un cant a l’amistat i a creuar el mar.

Respecte a la diversitat

Altra de les obres del Teatre Escalante finalistes és ‘Les set diferències’, primer muntatge de la companyia valenciana El Pont Flotant dirigit al públic infantil. L’espectacle arreplega les històries reals dels seus protagonistes, procedents de Guinea Equatorial, Bangladesh, Perú, Xina i València. Es tracta d’una reflexió sobre la igualtat de drets, independentment dels trets físics o el país d’origen.

Dansa i univers

‘Pi’, obra produïda per Escalante Centre Teatral i la companyia OtraDanza, està relacionada amb dues candidatures en els premis organitzats pel IVC, millor il·luminació, a través del responsable, Juanjo Llorens, i millor ballarí, amb Salvador Rocher.

Drama dels refugiats

Un dels espectacles destacats entre les nominacions dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes aborda el drama que està passant en el mar Mediterrani amb milions de persones fugint de la guerra, la fam i la por. És ‘Els Nostres’, coproduïda per Teatre del Poble Valencià i la Diputació de València. En aquest cas és Luis Crespo, responsable de disseny i realització de l’escenografia, qui opta al premi en aquest camp.

Els premis, organitzats pel Institut Valencià de Cultura, es lliuraran l’1 d’octubre en una gala que se celebrarà en el Teatre Principal de València, dependent de la corporació provincial. Un total de 27 espectacles apareixen en la llista de finalistes en categories que van des de millor direcció escènica, millor composició musical o millor vestuari, fins a millor actor, actriu, espectacle de carrer o de circ.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 17 =