caixa popular

Nous passos per a les obres del Mercat del Grau

El Mercat del Grau i el Mercat de Benicalap començaran les seues obres de remodelació i manteniment per a millorar els seus serveis

Nous passos per a les obres del Mercat del Grau
17/09/2018 -

Els mercats municipals s’han convertit en els protagonistes de la ciutat en les últimes setmanes. Després de la celebració de la tercera edició del Bonic/a Fest el passat dissabte, el Mercat de Benicalap i el Mercat del Grau iniciaran les obres de remodelació i manteniment, segons ha anunciat el regidor de Comerç, Carlos Galiana. Així, es millorarà el servei d’aquests establiments i es facilitarà el treball dels venedors i venedores, ha explicat.

En el cas del Mercat de Benicalap, l’Ajuntament de València invertirà 177.000 euros per a arreglar l’aire acondicionat, que tal com ha indicat Galiana, no funciona des de juliol i té vint anys. En concret, el regidor ha explicat que en assabentar-se del problema, es van reparar dues màquines però que van descobrir que els tubs del sistema estaven comprimits i que la situació era més complicada. Per tant, una vegada l’entitat tinga l’adjudicació de l’empresa, començaran les obres, que es calcula que duraran al voltant de tres mesos.

Així mateix, Carlos Galiana ha incidit que des de 2009 no s’havia fet cap inversió en aquest espai fins a 2016, quan es va fer un tancament interior per a millorar la ventilació de l’aire acondicionat. A més, des del 24 de juliol fins a aproximadament el 20 d’octubre, el Mercat de Benicalap remodela la seua façana amb un pressupost de 220.000 euros. “Aquest mercat és dels tres primers en inversions“, ha destacat.

D’altra banda, el regidor ha anunciat que continuen els avanços en les obres del Mercat del Grau, “un mercat molt potencial que genera moviments importants al barri”. De moment, el regidor assegura que es farà un Manual d’Usos amb el veïnat i un estudi de mercat per a millorar els serveis que ofereix i serà el proper divendres quan s’adjudiquen les obres a una empresa, que s’espera que finalitzen abans d’acabar l’any.

El projecte de remodelació d’aquest espai va veure la llum en març, amb un pressupost de 2.400.000 euros destinats a la demolició, rehabilitació integral i la integració de jardineria. A més, es reduirà el nombre de parades per a guanyar espai d’emmagatzematge i dues d’elles estaran buides per a la tira de contar. D’altra banda, disposarà d’una sala polivalent perquè el veïnat o associacions puguen reunir-se i organitzar activitats culturals i, com a punt destacat, disposarà d’un horari de matins i vesprades.

“És important posar els mercats en el mapa”

Carlos Galiana també ha fet una valoració positiva del Bonic/a Fest, que enguany ha celebrat la tercera edició el dissabte dia 15 en els catorze mercats municipals de València: “Començàrem amb una festa, l’any passat vam introduir novetats i aquest any s’hem superat amb més activitats”, ha dit.

El regidor assegura que al voltant de 60.000 clients i clientes van passar per aquests espais, als quals se sumen els visitants de l’exposició fotogràfica de José Luis Iniesta “La tira de contar”, de la mostra de la reinterpretació d'”HortAttack” per sis artistes urbans (ambdues en el Veles e Vents) i de l’exposició de vestits de Calahorra “Ciutat de la Verdura” del Saló de Cristall de l’Ajuntament. Per això, ha recordat la importància d’aquest esdeveniment: “és important posar els mercats en el mapa i que tinguen aquesta promoció”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 14 =