caixa popular

20 obres de millora de via pública a l'agost

20 obres de millora de via pública a l'agost
06/08/2017 -

La regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible i Cicle Integral de l’Aigua que dirigeix Vicent Sarrià ha programat 22 obres per a aquest estiu, aprofitant el període estival per a generar la menor afecció possible als veïns i veïnes. Es tracta d’obres de millora de la via pública que tindran lloc en diferents barris de la ciutat. Ja han conclòs les obres en Benimaclet al carrer Germans Vilallonga, mentre que acaben de començar les de repavimentació en el barri de Sant Marcel·lí entre Arquebisbe Olaechea, Pío IX i Pío XI, que també preveuen la modificació d’un encreuament i que tindran una durada d’un mes.

Així mateix, estan en marxa les obres en el districte de Jesús, en concret, en els barris de l’Hort de Senabre i la Raiosa, així com a Ciutat Vella en el carrer Correus. En Olivereta, les obres començaran en la tercera setmana d’agost, centrades en el barri de la Llum i afectaren vuit carrers. També estan previstes intervencions en el districte d’Algirós, concretament en Ramón Llull i Tarongers, així com en altres quatre carrers del barri de Benicalap.

Per la seua banda, la delegació de Cicle Integral de l’Aigua ha programat una sèrie d’obres que estan incloses dins del Pla d’Inversions en Proveïment d’Aigua que executa EMIVASA. Dins del Projecte municipal “Renovació i millora de la Xarxa de Distribució d’Aigua Potable i Baixa Pressió. Exercici 2016”, s’estan desenvolupant en aquests moments actuacions en tres dels àmbits contemplats en el Projecte.

D’una banda, en coordinació amb els projectes de reurbanització del Barri Cabanyal, s’han finalitzat ja els de renovació del proveïment d’Aigua Potable en l’àmbit denominat Barraca-1, i estan pràcticament finalitzats els de l’àmbit Barraca-2. Molt avançats estan els que es corresponen amb la reurbanització de l’Av. Mediterrani i carrers adjacents: en concret, als carrers Pare Luis Navarro, Progrés, José Benlliure i Los Angeles, els trams entre aquesta avinguda i la c/ Empar Guillem, també estan executats, i es va a treballar, a partir del divendres 4 en l’Avinguda del Mediterrani. Així mateix, s’està renovant un tram de la Xarxa de Baixa Pressió en la c/ Dr. Lluch, al costat de la plataforma del tramvia, entre l’Av. Mediterrani i la c/ Remunta.

A LA FI DE SETEMBRE

Es preveu finalitzar la totalitat dels treballs contemplats a la fi de setembre, el pressupost del qual, dins del general del projecte, ascendeix aproximadament a 2.325.000 euros, i contempla canonades de fosa dúctil de diàmetres compresos entre 80 i 200 mm, en una longitud total de 6.888 metres. En la segona fase de Sant Vicent, amb caràcter previ a les obres de reurbanització, s’està realitzant la renovació de la xarxa en el carrer Sant Vicent Màrtir, entre Padilla i l’Av. de l’Oest, així com en els carrers Padilla i Periodista Azzati.

Es preveu finalitzar la totalitat dels treballs contemplats a mitjan setembre, el pressupost del qual, dins del general del projecte, ascendeix aproximadament a 165.000 euros, i contempla canonades de fosa dúctil de diàmetres compresos entre 80 i 200 mm, en una longitud total de 420 metres.

En tercer lloc, en el carrer Poeta Maragall i adjacents (districte de Jesús), s’han iniciat fa poc treballs de renovació de la xarxa de proveïment d’aigua potable en els carrers Poeta Maragall, Juan d’Aguiló i Micer Rabasa. Es preveu finalitzar la totalitat dels treballs contemplats a la fi d’octubre, el pressupost del qual, dins del general del projecte, ascendeix aproximadament a 300.000 euros, i contempla canonades de fosa dúctil de diàmetres de 100 i 150 mm, en una longitud total d’uns 770 metres.

Quant a les obres que afecten la canonada arterial del Passeig de la Petxina, entre carrers Torres i Rincón d’Ademúz, en aquests moments s’ha executat el 90% de l’obra, quedant pendent finalitzar la canalització entre el carrer Torres i l’antiga presó de dones, així com les connexions amb les canonades DN 600 existents en el Passeig de la Petxina enfront del carrer Racó d’Ademús.

Els treballs que s’estan executant en aquests moments són els corresponents a la instal·lació de la nova canonada entre el carrer Torres i l’antiga presó de dones. Per a la realització d’aquests hi ha hagut que interrompre el tràfic per la via de servei existent al costat del pas inferior. A causa de l’afecció d’aquest desviament sobre el tràfic, l’execució d’aquests treballs es va planificar per a realitzar-los en els mesos de juliol i agost. La data prevista per a la finalització de l’actuació és el 15 d’agost.

El pressupost total de l’obra és de 3.857.730,69 Euros (IVA inclòs). El termini d’execució de la mateixa és de 24 mesos, finalitzant aquest el pròxim 17 de novembre de 2017.

En el tram de canonada des de Blanqueries fins a Plaça Tetuán, en aquests moments s’ha instal·lat el tram de canonada comprés entre el carrer Guillem de Castro i el Pont de Sant Josep. S’estan executant en aquest moment treballs de proves de pressió, neteja i desinfecció del tram de canonada instal·lat; tapat de la canonada instal·lada i recomposició del terreny a l’altura del Pont de Sant Josep. Aquesta actuació està prevista que finalitze a mitjan agost.

Igualment s’està realitzant la canalització al llarg del carrer Blanqueries i està prevista que finalitze a la fi del mes d’agost. Cal indicar que durant l’execució dels treballs d’excavació s’han trobat restes arqueològiques corresponents a part de l’antiga muralla, la qual cosa ha obligat a ralentir l’execució dels mateixos amb la finalitat de descobrir-ho i catalogar-los, així com a la modificació parcial de la planta de la canonada. El pressupost de l’obra ascendeix a la quantitat de 3.375.504,16 € (IVA inclòs).

Finalment, quant a les obres de desdoblament de la canonada xarxa arterial entre Pinedo i el Perellonet, es troba en execució la primera fase i la canalització d’aquest tram està executada en un 95%, quedant pendent la connexió sobre la canonada existent, que està prevista per a intervinguts de la setmana que ve.

El pressupost total aprovat és de 5.636.456,79 Euros (IVA inclòs). Els treballs es van iniciar el 30 de setembre de 2016. El termini d’execució previst és de 26 mesos.

 


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris