25n
25N
25N

Les places dels barris de València milloren la seua imatge

Ja s’estan duent a terme projecte de millora i conversió en zona de vianants en algunes de les places dels barris valencians

Les places dels barris de València milloren la seua imatge
17/06/2019 -

Si aquesta legislatura va estar marcada pels processos de conversió en zona de vianants de places que es van posar en marxa, en aquesta nova legislatura que comença serà el moment de veure alguns dels fruits. I no estem parlant de la peatonalització de les grans places de la ciutat, que segueixen el seu curs, sinó de les xicotetes places que inunden els diferents barris de València, i que des del Consistori s’han proposat, en alguns casos, millorar-les i, en uns altres, recuperar-les per als vianants.

Algunes de les actuacions a les quals fem referència són la Plaça Llorenç de la Flor, en el barri del Cabanyal, les obres del qual ja han arrancant amb l’objectiu de reurbanitzar aquest espai, millorant l’accessibilitat, restaurant el parc infantil o soterrar el cablejat elèctric. Es preveu que aquesta actuació arribe a la seua fi el pròxim mes de setembre perquè els veïns i veïnes d’aquest barri mariner puguen gaudir d’una renovada plaça que, a més, contindrà els monuments restaurats de José Benlliure Gil i Eduardo Escalante.

A més, en els mesos de febrer i març també es van iniciar diferents obres de reforma de places, com la de la Plaça del Centenar de La Ploma en el barri del Carme, per a dotar al districte de Ciutat Vella de més zones infantils, o les obres de la nova zona verda en la plaça Santa Maria Mazzarello, en el barri d’Orriols, que consisteixen en la creació d’una illa interior de 1.249 metres quadrats, i la instal·lació d’un multijoc que consisteix en una passarel·la elevada, un laberint de cordes o una xarxa horitzontal, entre altres elements.

Recreación- jardín- Maria- Mazzarello

Un altre dels grans projectes, sens dubte, és l’execució de la plaça enjardinada en la confluència de l’avinguda Tarongers amb el carrer Lluís Peixó, en la qual està previst que se situe el nou mercat del Rastre de València. El mes de març s’adjudicava el contracte d’obres i es preveu que el projecte eixirà a licitació per un import de poc més d’un milió d’euros.

En aquest sentit, el projecte preveu l’habilitació d’una nova zona verda de més de 12.000 metres quadrats, en els quals es reubicarà el Rastre, però també s’habilitarà un nou espai de parc per al gaudi de veïns i veïnes, i que comptarà amb una zona de socialització d’animals, jocs infantils i aparells de manteniment fitness i salut.

Finalment, el barri de Sant Marcel·lí també està a l’espera que el projecte de peatonalització de la plaça del barri veja la llum. Una plaça que, mitjançant una actuació blana, ja s’ha recuperat per a la ciutadania, però que, amb un pressupost de 185.000 euros, es projectarà un espai que no solament respectarà la idiosincràsia del barri, sinó que es millorarà la vida associativa, festival i cultural que tant caracteritza a aquest barri valencià.

San Marcelino

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 14 =

programacion rialto
programacion rialto
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020