caixa popular

La connexió entre Natzaret i el centre es reprendrà a principis de 2019

Puig ha anunciat que les obres de la L10 començaran en el primer trimestre de 2019

@jlobrador

La connexió entre Natzaret i el centre es reprendrà a principis de 2019
12/09/2018 -
València comptarà amb un servici de metro nocturn
El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que, a la fi d’any, Metrovalència oferirà un servici regular de metro nocturn. Una reivindicació ciutadana que estarà disponible els caps de setmana i dies festius amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments en transport públic a València i localitats de l’Horta.

Es tracta d’un dels projectes més ambiciosos de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). La connexió de l’antiga línia de metro T2, ara batejada com a Línia 10, que connectarà el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat havia sigut relegada a un segon pla, després que la Generalitat paralitzara el projecte en 2011 per falta de pressupost. No obstant això, aquest símbol de la crisi econòmica ha tornat a ressorgir.

Així, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, en el debat sobre l’estat de la Comunitat Valenciana, que les obres de la L10 de Metrovalència es reprendran en el primer trimestre de 2019. Concretament, s’abordarà el tram comprés entre el carrer Alacant i el barri de Natzaret perquè, en 2021, es puga connectar aquest barri amb el port de València mitjançant tramvia, un dels somnis, encara sense complir, de l’Alcalde de València, Joan Ribó.

I és que Ribó ha subratllat, en repetides ocasions, la importància del projecte d’habilitació de la T2, ja que es tracta d’una infraestructura essencial per a València perquè “en primer lloc, contribuirà a millorar la mobilitat de la ciutat, però també perquè permetrà connectar, mitjançant el metro lleuger, la ciutat amb serveis essencials com la Ciutat de la Justícia, i amb zones d’innegable atractiu turístic com la Ciutat de les Arts i les Ciències o el Conservatori de Música”. Però, sobretot, perquè “permetrà enllaçar una de les zones més castigades històricament de València, com és el barri de Natzaret amb el centre”.

Ribó sempre ha mostrat la seua confiança en el Consell a l’hora d’engegar aquesta important actuació per a la capital del Túria, en el moment en el qual disposaren dels fons necessaris. Ja en el mes de maig, Puig anunciava que comptava amb un pressupost de 50 milions d’euros – 30 milions aportats pel Consell i 20 milions pels fons Feder – per a impulsar la construcció de la L10.

A més, la licitació d’aquest projecte també inclou futures ampliacions de la xarxa de metro cap a l’Hospital La Fe, la Plaça de l’Ajuntament i l’arribada del metro fins al Mercat Central, que aniria des del carrer Alacant al mercat i finalitzant en Pont de Fusta per a dotar també a aquesta zona d’unes millors comunicacions.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig