25n
25N
25N

Les obres de l'Espai Sanitari Campanar podrien començar a l'octubre

L’antic Hospital La Fe comença a perfilar-se com un complex sanitari de referència en la Comunitat Valenciana

Les obres de l'Espai Sanitari Campanar podrien començar a l'octubre
23/05/2019 -

Si fa unes setmanes es coneixia que el servei d’urgències començarà a funcionar al maig – o en les pròximes setmanes, ja al juny-, ara la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha publicat la licitació de les obres del Centre de Salut i del nou Centre d’Especialitats del Complex Sanitari Campanar Ernest Lluch, dos espais amb les últimes tecnologies i serveis exclusius que dotaran de vida a l’antic Hospital La Fe de València, que es construirà en diverses fases.

Segons Conselleria, el pressupost de licitació és de 25,9 milions d’euros per a una superfície construïda de 15.591 metres quadrats. D’ells, 5.600 seran per al Centre de Salut, que oferirà un servei d’urgències 24 hores, i 9.957 pertanyeran al Centre d’Especialitats, l’únic que compte amb radiologia TAC, ressonància magnètica i Cirurgia Major Ambulatòria. Així mateix, es construirà un pàrquing subterrani d’unes 400 places per a tot el complex mèdic.

Espai Sanitari Campanar

Com es va anunciar fa unes setmanes, el servei d’urgències del carrer Joaquín Ballester preveia començar la seua marxa al maig, però Conselleria ha indicat que obrirà les seues portes “en les pròximes setmanes”. Aquest espai té un pressupost de 685.855 euros i assumirà les funcions del futur Centre de Salut de moment, un espai que inclourà les àrees de Medicina de Família i Pediatria, Maternitat, Rehabilitació, Salut Sexual i Reproductiva, Salut Mental i Cirurgia Menor Ambulatòria. Així ho indica el seu pla funcional, que també assenyala que donarà servei als barris de Campanar, Tendetes i El Calvari.

Així mateix, el centre d’especialitats donarà servei al departament de salut València-La Fe amb 5 consultes externes més l’àrea de Cirurgia Major Ambulatòria – que tindrà quatre quiròfans -, el servei de Radiologia i sales per a tècniques i exploracions. D’aquesta manera, podrà reduir els desplaçaments al nou Hospital La Fe de Malilla i atendre amb més agilitat als pacients.

Ana Barceló, consellera de Sanitat i Salut Pública en funcions, ha destacat que “l’objectiu és afrontar les necessitats reals dels ciutadans en matèria sanitària i amb aquest nou projecte, que serà referent en la Comunitat Valenciana, s’acostarà a la ciutadania de València especialitats com a rehabilitació, salut sexual, salut mental, radiologia o cirurgia menor o major ambulatòria, entre altres”.

D’altra banda, el Complex Sanitari Campanar Ernest Lluch comptarà amb altres infraestructures, com un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals, un centre d’estudis en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient. Espais que formen part del pla d’infraestructures d’Ignacio Carbonell, guanyador del Concurs d’Idees Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =