25n
25N
25N

Ximo Puig anuncia que les obres de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch s'iniciaran al novembre

El president qualifica el nou complex sanitari de Campanar de “tremendament ambiciós” i destaca la importància que li atorga a la salut mental

Ximo Puig anuncia que les obres de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch s'iniciaran al novembre
21/08/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que les obres del centre de salut i especialitats d’alta resolució del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch s’iniciaran al novembre per a recuperar “la presència de la sanitat” en aquesta zona de València i atendre “a quasi 300.000 persones”.

‘”En aquests moments es comença a desenvolupar un projecte de reconstrucció del que va ser l’escenari d’una part fonamental de la nostra sanitat”, ha remarcat Puig, qui ha qualificat a més aquesta iniciativa de “tremendament ambiciosa”‘

Puig s’ha pronunciat així després de visitar les instal·lacions del futur complex sanitari al costat de la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i ha assegurat que aquesta iniciativa representa “una nova mirada de futur sobre la sanitat”.

“En aquests moments es comença a desenvolupar un projecte de reconstrucció del que va ser l’escenari d’una part fonamental de la nostra sanitat”, ha remarcat Puig, qui ha qualificat a més aquesta iniciativa de “tremendament ambiciosa” per al sistema de salut públic valencià.

Per part seua, la ministra de Sanitat en funcions ha assegurat que el projecte de l’Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch està dissenyat “pensant en el futur i en les necessitats de la població”, i ha destacat que combina l’atenció quirúrgica ràpida amb espais per a la rehabilitació, la cronicitat o la salut mental, àrees en les quals s’està incidint des del Sistema Nacional de Salut.

El centre de salut i d’especialitats d’alta resolució, amb pressupost de 26 milions d’euros, comptarà amb servei d’urgències durant les 24 hores i serveis d’odontologia preventiva, rehabilitació o salut sexual i reproductiva, a més d’amb una àrea amb 55 consultes externes i 21 d’especialitats, 4 quiròfans i una àrea tècnica.

El titular del Consell ha incidit, així mateix, en la importància que el nou Espai Sanitari atorgarà a la salut mental perquè el complex comptarà amb diversos centres destinats a aquest efecte, com un centre de trobada de pacients, i ha afirmat per això que la salut mental és “bàsica” per a la Generalitat.

Fons de Garantia Assistencial

A més, Puig ha reiterat la necessitat de l’activació del Fons de Garantia Assistencial (FOGA) per a compensar a la Comunitat per l’atenció sanitària a persones desplaçades d’altres autonomies, la despesa acumulada de les quals ha xifrat en 475 milions d’euros.

“Volem que el nou sistema de finançament garantisca per a totes les comunitats un finançament de la sanitat concorde a la sanitat pública tan potent que tenim, però que volem consolidar i millorar”, ha prosseguit el president, qui ha afegit que, per això, és “fonamental” la relació permanent entre el Ministeri de Sanitat, el Govern d’Espanya i les autonomies.

El titular del Consell ha agraït a més a la ministra que, malgrat la “difícil situació” del finançament sanitari, el Ministeri de Sanitat haja anunciat que aportarà 250 milions d’euros a l’atenció de persones estrangeres en la Comunitat, una inversió que millora els 80 milions compromesos en 2018 i que reflecteix “que existeix voluntat positiva de suport per part del Govern d’Espanya”.

Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch

El projecte del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch es desenvolupa en diverses fases i posseirà, a més d’un centre de salut i d’especialitats d’alta resolució, un edifici destinat a urgències i un altre per al servei d’emergències sanitàries, Samu i la unitat de detecció precoç del càncer de mama.

De forma paral·lela, també es desenvoluparan els centres de rehabilitació integral, de trobada de pacients de salut mental, d’estudis de salut i gènere o quatre hospitals de dia de referència per a l’atenció de trastorns mentals.

Aquest projecte consisteix en la gradual substitució de les instal·lacions que conformaven l’antic hospital La Fe per noves edificacions que presenten un servei assistencial i sociosanitari tant als barris de Campanar, Tendetes i El Calvari com a tota l’àrea metropolitana de València.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 4 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020