25n
25N
25N

La reversió d'Hospital de Dénia i un banc d'ADN per a víctimes, objectius de final de legislatura del Consell

Oltra destaca que els objectius de la trobada són “100% Botànic” i Puig creu que “posen les bases per a una nova legislatura de progrés”

La reversió d'Hospital de Dénia i un banc d'ADN per a víctimes, objectius de final de legislatura del Consell
03/02/2019 -

Les negociacions per a la reversió de l’Hospital de Dénia a la gestió pública, un banc d’ADN per a les víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista i el reforç de la Policia Autonòmica en matèria mediambiental i de violència de gènere són alguns dels objectius que es marca el Consell del Botànic en el Seminari de Govern de Simat-Gandia per a l’últim semestre de la legislatura.

El president, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, han detallat aquest diumenge en roda de premsa els objectius de l’última trobada semestral del Consell en el qual, en paraules de la vicepresidenta, s’han marcat uns objectius “100% Botànic” per al final de legislatura i l’inici de la següent. Per a Puig, aquestes propostes “posen les bases per a una nova legislatura de progrés”.

El Seminari de Govern d’aquesta finalitat de setmana, celebrat entre Simat de la Valldigna i Gandia, és la setena trobada semestral que celebra el govern valencià en aquesta legislatura. En aquestes trobades, que van arrancar a Morella el gener de 2016, els consellers valencians marquen cinc línies d’objectius principals per als següents sis mesos, i avaluen el grau de compliment de les propostes de les anteriors cites.

Un dels anuncis més destacables ve per part de la Conselleria de Sanitat, que en aquest semestre planteja la culminació de les negociacions amb l’UTE d’empreses que gestiona de forma privada l’àrea de salut de l’Hospital de Dénia per a revertir aquest departament a la gestió pública, com ja va ocórrer en 2018 amb el d’Alzira.

Així mateix, el departament que dirigeix Ana Barceló també planteja per a aquests sis mesos la implantació del Pla d’Atenció Primària, anunciat al gener i que està dotat amb 16,7 milions d’euros per a la creació de 307 places estructurals en aquesta àrea, la continuació dels mecanismes per a la reducció de les llistes d’espera; un estudi de necessitats assistencials i la creació d’una ‘app’, en el marc de la implantació d’un pla d’Humanització hospitalària.

PRESIDÈNCIA: POLICIA AUTONÒMICA I BREXIT

Les línies principals que es marca Presidència són el reforç de la Policia Autonòmica, especialment en casos de defensa de medi ambient, contra la violència de gènere i de protecció de la infància. Referent a això, la Generalitat ha renovat el seu conveni amb l’Estat –que portava bloquejat des de 2008– i incorporarà 80 nous agents.

En el cas del departament que dirigeix Ximo Puig, també es crearà una plataforma, a manera de finestreta única, que gestione les potencials incidències que puguen sorgir vinculades al procés d’eixida del Regne Unit de la Unió Europea –el Brexit–. Aquest servei funcionarà tant per a particulars com per a empreses i concentrarà tota la informació i normativa que es genere, tant a la UE, a Regne Unit i a Espanya.

Entre els objectius del departament també s’inclou la incorporació de les policies locals al Centre de Coordinació de la Generalitat; el suport als ajuntaments sobreendeutats i l’impuls, per part de Turisme Comunitat Valenciana, d’una guia basada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2015-2030.

IGUALTAT: ESTRATÈGIA PER A PREVINDRE LA SOLEDAT EN ELS MAJORS

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives afronta dos reptes principals de caràcter legislatiu aquest semestre: una nova regulació d’Igualtat, que substituïsca a la Llei actual, vigent des de 2003 i que va ser aprovada únicament amb els vots del PP; i la revisió de la Llei Integral contra la Violència Sobre la Dona de la Comunitat Valenciana per a adaptar-la al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

La conselleria que dirigeix Mónica Oltra també es planteja l’elaboració d’una estratègia “ambiciosa” per a combatre la “soledat no desitjada”. Segons destaquen, quasi un de cada tres valencians viurà només dins de 15 anys.

Entre la resta de propostes del departament d’Oltra, es troba l’elaboració d’un pla de transició de l’escola al treball, en col·laboració amb Economia i Educació, que oferisca un servei d’orientació personalitzada a joves que oferisca proposades de formació i ocupació. També s’actuarà en l’àmbit de la diversitat familiar i l’accessibilitat universal.

UN BANC D’ADN PER A les VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL I EL FRANQUISME

La conselleria de Justícia porta entre els seus principals propòsits la creació d’un banc d’ADN que permetrà a les famílies de les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme. D’aquesta labor s’encarregarà la fundació Fisabio, de titularitat pública.

El departament que dirigeix Gabriela Bravo també situa entre els seus objectius la millora de condicions de la justícia i les administracions, amb objectius com la reducció de la temporalitat en l’administració, la digitalització de la justícia mitjançant la posada en marxa del sistema Avantius, avanços en les obres de noves infraestructures judicials i la culminació de la xarxa d’Oficines d’Assistència a Víctimes del Delicte.

També la millora de les infraestructures centra els objectius d’Educació, que aposta per la continuïtat del Pla Edificant, de col·laboració entre Generalitat i Ajuntaments per a construir centres educatius, així com l’ampliació de la xarxa d’educació de 0 a 3 anys.

El departament, amb Vicent Marzà al capdavant, es planteja també la cerca de nous públics en l’àmbit cultural, la facilitació d’estructures perquè els mestres puguen centrar-se a desenvolupar projectes d’innovació educativa i l’ampliació d’hàbits de vida saludables entre els joves.

Quant a Transparència, l’àrea que dirigeix Manuel Alcaraz aposta per continuar amb l’obertura de dades, la incorporació de nous criteris de transversalitat i l’ampliació de les accions de formació en aquesta matèria, així com major col·laboració amb els ajuntaments.

CONSOLIDACIÓ DE L’AGÈNCIA TRIBUTÀRIA I DESCARBONITZACIÓ DE L’ECONOMIA

En l’àmbit econòmic, la consolidació de l’Agència Tributària Valenciana (ATV) per part d’Hisenda, i el pla de descarbonització de l’economia que presenta la Conselleria d’Economia, són dues de les qüestions més destacables.

El departament que dirigeix Vicent Soler –Hisenda– planteja més personal i recursos informàtics per a la renovada ATV, així com una estructura especialitzada en la gestió de fons europeus. També es planteja la transformació digital de l’Administració, un projecte de foment i coordinació del Sector Públic Instrumental i la consolidació de la incorporació de la innovació al model econòmic.

Per part seua, Economia, amb Rafael Climent al capdavant, planteja accions en la línia de descarbonitzar l’economia i un pla d’impuls del vehicle elèctric, així com l’aprovació del segon pla biennal de cooperativisme i un pla per a millorar les infraestructures de Labora. També s’aposta per la digitalització i la potenciació de la capacitat de captació de mercats i inversors en la xarxa internacional del Ivace.

La Conselleria d’Habitatge, amb María José Salvador al capdavant, proposa impulsar el lloguer assequible amb l’elaboració d’un catàleg de sòl públic de la Generalitat i l’EVha, així com la presentació del nou mapa de transport interurbà per carretera. També es buscarà avançar en l’estratègia Uneix i es continuaran amb els treballs per a la nova Lotup.

Finalment, el departament que dirigeix Elena Cebrián –Agricultura i Medi Ambient– planteja la potenciació de les tasques de millora de la qualitat de l’aire; l’aplicació de l’Estratègia de Canvi Climàtic i Energia, així com el desenvolupament de la Llei d’espais naturals protegits i la d’Estructures Agràries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 6 =

bombers
CCCC
bombers