25n
25N
25N

El Govern del Botànic II: protecció del medi ambient, una Sanitat millorada i lluita contra el problema habitacional

Els objectius del Consell, per conselleries, per als pròxims mesos

EP

El Govern del Botànic II: protecció del medi ambient, una Sanitat millorada i lluita contra el problema habitacional
15/07/2019 -

El Seminari de Govern – Estiu 2019 ha tingut lloc, aquest cap de setmana, a Montanejos (Castelló), amb l’objectiu de concretar les línies en les quals treballaran les diferents conselleries que conformen el Govern del Botànic II. Un total de 60 propostes, que es faran públiques a la ciutadania, i que el govern valencià treballarà per a tirar avant en aquests pròxims mesos.

La cura del medi ambient, la modernització dels centres sanitaris o promoure mesures per a resoldre el problema habitacional de la Comunitat Valenciana seran algun d’aquests objectius, però també “un dels reptes fonamentals del Consell”, tal com han destacat el president i la vicepresidenta de la Generalitat, Ximo Puig i Mónica Oltra, serà treballar contra la despoblació i acostar els mateixos serveis i la mateixa igualtat d’oportunitats a les zones més allunyades de les províncies de la Comunitat Valenciana, amb mesures com l’establiment d’un nou escenari de tributació autonòmica en zones despoblades o en procés.

En definitiva, cinc objectius per a cada conselleria que segueixen la línia principal de l’anterior legislatura: millorar l’estat de benestar en tots els àmbits, rescates persones i continuar fomentant la igualtat en la societat valenciana.

Igualtat i Polítiques Inclusives

Entre els seus objectius més destacats es troba la creació de la figura de l’assistent personal que possibilite una vida independent i autònoma, però amb especial interés a la població infantil. En aquest sentit, es crearà un grup de treball que definisca les necessitats terapèutiques dels menors.

No obstant això, entre les seues línies de treball també es troba el finançament per a entitats locals de programes d’igualtat o inserció laboral per a dones; promoure l’associacionisme entre la gent jove en zones territorials que, fins ara, no tenien accés a ajudes; o treballar en la coordinació administrativa i financera per a continuar millorant l’atenció en serveis socials.

La lluita contra el canvi climàtic

Des de la conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Energia Climàtica i Transició Ecològica s’han marcat com una prioritat la tramitació de la Llei del Canvi Climàtic i Transició Ecològica, que té com a finalitat posar en el centre de la política la cura del medi ambient per a frenar el canvi climàtic, i marcar les accions futures del Consell sobre la base d’aquesta protecció mediambiental que, a més, es reforçarà amb la creació de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, que des de la conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, s’encarregaran d’impulsar.

Així mateix, també es troba entre els objectius el desenvolupament del III Pla de Sanejament de la Comunitat Valenciana o promoure les inversions en el sector agroalimentari per a impulsar un sector que, a vegades, ha estat oblidat.

Objectius prioritaris per a la formació i l’ocupació

El Consell també centrarà els seus esforços en la dignificació de l’ocupació amb una millora de les condicions laborals, a través de la creació de l’Observatori Valencià del Treball Decent, així com en l’impuls de la Formació Professional, que passarà de ser ‘el patito feo’ del sistema educatiu a ocupar el lloc que es mereix amb l’obertura de noves unitats formatives.

A més, també es desenvoluparà un protocol per a lluitar contra l’absentisme escolar. I és que com recordava el conseller d’Educació, Vicent Marzà, “en 2020, el 80% de les ocupacions requerirà formació”.

Quant als estudis universitaris, des de la conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, no solament es millorarà l’oferta acadèmica universitària amb l’elaboració prèvia d’un mapa de titulacions, sinó que, a més, es crearà un grup de treball per a elaborar un document inicial que definisca un nou pla de finançament per a les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

Trasllats gratuïts per a víctimes de violència de gènere

Un altre dels objectius, en Justícia, és un protocol per a garantir la gratuïtat dels trasllats de les víctimes de la violència de gènere. Es pretén acompanyar a aquestes dones fins a les instal·lacions judicials per a les diligències que hagen de ser tramitades en el marc del procés, en cas que no puguen desplaçar-se per mitjans propis. Aquesta Conselleria també posarà en marxa un pla d’eficiència energètica en dependències judicials, així com la implantació de la Seu judicial electrònica i l’aprovació del decret que regula l’ús de drons per part de les policies locals de la Comunitat.

Un canvi radical en sanitat

La nova legislatura del Govern del Botànic estarà marcada pel foment d’una sanitat pública de qualitat. En aquest sentit, no solament s’elaborarà un Pla de Modernització d’Infraestructures i Tecnologies Sanitàries (2020-2023), sinó que es realitzarà un estudi per a, de manera progressiva, introduir l’atenció bucodental en la cartera de serveis de la sanitat pública.

Entre altres dels objectius de Sanitat es troben la creació del Banc de Còrnies o l’elaboració del Pla d’Atenció a l’Epilèpsia.

Resoldre el problema habitacional

La pujada dels preus de l’habitatge està provocant un important problema a la Comunitat Valenciana, impedint que determinats col·lectius no puguen accedir a un habitatge digne. D’aquesta manera, donar resposta a un dels principals aspectes que més afecta la societat s’ha convertit en un punt clau per al Consell.

Així, la conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica s’ha proposat cinc objectius per a aquest mandat: l’inici del procediment per a dur a terme el primer Pla de Resposta a les Emergències Habitacionals; augmentar el parc públic d’habitatges; desenvolupar el Pla Estratègic d’Habitatge per a la Comunitat Valenciana; impulsar el desenvolupament de la Llei per a la Funció Social de l’Habitatge; i, finalment, posar en marxa els mecanismes per a coordinar les polítiques verdes del Consell que permeten avançar en els compliments de l’Agenda 2030 en la Comunitat.

Així mateix, des de Presidència, també s’impulsarà una nova eina per a controlar l’oferta d’habitatge turístic en Internet.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − catorze =

art en blanc
ruta del grial massamagrell