25n
25N
25N

Nutricionistes alerten que espanyols engreixaran aquest nadal entre 3 i 5 quilos

IMEO

Nutricionistes alerten que espanyols engreixaran aquest nadal entre 3 i 5 quilos
16/12/2018 -

Experts de l’Institut Mèdic Europeu de l’Obesitat (IMEO) han alertat que, a causa dels 17 dies no laborals d’aquest nadal i a les múltiples celebracions que es duen a terme aquests dies, els espanyols engreixaran una mitjana de 3 i 5 quilos.

I és que, un sol menjar de Nadal ens podria aportar entre 2000 i 2500 quilocalories, l’equivalent a dos dies de dieta normal, quan l’ideal és que no sobrepasse el 30 per cent de la ingesta calòrica diària, és a dir entre 450 i 750 quilocalories en funció del sexe, el pes, l’edat i activitat física de la persona.

Per aquesta raó, els experts han aconsellat fer cas al refrany ‘més val previndre que curar’ i planificar minuciosament els menús dels dies assenyalats, optant per plats menys calòrics, lleugers i digeribles, calculant les quantitats segons el nombre de comensals, per a evitar així tirar de les sobres en els dies posteriors.

Així, i per a evitar que la típica frase de ‘cuidaré la meua alimentació’, secundada per ‘m’apuntaré al gimnàs’, quede en un mer propòsit d’any nou, els especialistes han avisat que convé prendre mesures oportunes “des de ja!”. El primer pas és fer la compra de manera adequada, cenyir-se al menú predeterminat i al nombre de comensals per a, així, evitar menjar de més aqueixos dies, igual que els posteriors per a no incórrer en allò d'”abans rebentar que tirar.

COM DISSENYAR UN MENÚ DE NADAL SA

A l’hora de dissenyar el menú, els nutricionistes de l’IMEO han aconsellat substituir els menjars rics en greixos i sucres per unes altres, a base de verdures i hortalisses, sent preferible el seu consum en cru per a afavorir l’assimilació de vitamines, així com restringir aliments que aporten calories buides, com a refrescos, dolços, ‘snacks’, llepolies i alcohol, ja que afavoriran l’aparició de reflux gastroesofàgic, distensió abdominal, gasos, digestions pesades, malestar general, augment dels nivells de glucosa en sang, triglicèrids i colesterol.

En el dia de la celebració cal asseure’s en la taula sense fam i, per això, en lloc de dejunar o ‘aguantar fins al menjar’, els experts han aconsellat fer moltes preses xicotetes i lleugeres al llarg del dia. Així mateix, menjar a poc a poc, assaborir cada plat i gaudir no solament del menjar, sinó també del que l’envolta, són uns altres dels consells aportats.

Una vegada conclosa el menjar, cal retirar totes les sobres de la taula, inclosa la safata de dolços típics, però calòrics i indigestos. D’aquesta forma, s’evitarà continuar picotejant. “Per a posar fi de la celebració, podrem proposar als nostres convidats activitats que ajuden a fer millor la digestió: passeig, ball o jocs que impliquen moviment, com a concurs de mímica, per exemple”, han assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × tres =

CCCC
torrent