25n
Orgull
Orgull

Nuria Oliver, primera espanyola a guanyar el premi Technical Leadership Abie

Nuria Oliver, primera espanyola a guanyar el premi Technical Leadership Abie
04/08/2021 -

L’enginyera en Telecomunicacions i directora científica de la unitat Ellis d’Alacant, Núria Oliver, ha sigut premiada amb el Technical Leadership Abie Award, que reconeix les contribucions tecnològiques de dones amb impacte positiu en el món empresarial o la societat. Es tracta de la primera espanyola que es fa amb aquest prestigiós guardó, que concedeix l’Anita Borg Institute.

La distinció que atorga la institució estatunidenca ret homenatge a una dona que lidera o desenvolupa un producte, procés o innovació amb notable impacte en els negocis o la societat.

Les nominades han de treballar en projectes que requereixen un coneixement tècnic profund i demostrar un compromís per a augmentar la representació de les dones en la tecnologia, segons explica l’institut.

Després de conéixer-se la concessió del premi, que s’ha anunciat aquest dimecres, Oliver ha asseverat que és “un autèntic honor haver rebut el guardó més prestigiós que reconeix el treball d’una dona que desenvolupa innovacions amb impacte” en aquests àmbits.

Així mateix, s’ha congratulat que siga la primera vegada que una investigadora espanyola aconseguisca aquest reconeixement. “Em sent molt orgullosa i honrada”, ha declarat.

L’experta alacantina és cofundadora i vicepresidenta del Laboratori Europeu d’Aprenentatge i Sistemes Intel·ligents (ELLIS) i ha realitzat contribucions científiques fonamentals en mètodes d’Intel·ligència Artificial (IA) per a modelar el comportament humà a partir de dades. El mes de juny passat va collir un altre rellevant premi, el Jaume I en la categoria de Noves Tecnologies.

A més, la també comissionada de Generalitat Valenciana per a la IA, lidera durant la pandèmia de coronavirus, un grup expert en models epidemiològics computacionals de gran precisió per a recomanar intervencions que continguen la propagació del virus.

L’Anita Borg Institute destaca els seus 25 anys d’experiència en investigació en les àrees d’intel·ligència artificial, sistemes intel·ligents i interactius, personalització, computació mòbil i ubiqua i Big Data.

CONTRIBUCIONS CIENTÍFIQUES “FONAMENTALS”

“Nuria Oliver –subratllen– ha realitzat contribucions científiques fonamentals en mètodes d’intel·ligència artificial per a modelar el comportament humà a partir de dades i en el desenvolupament de sistemes interactius intel·ligents per a elaborar habitacions intel·ligents, roba, automòbils i telèfons”.

Així mateix, és autora de més de 180 articles científics en conferències i revistes internacionals de primer nivell revisades per parells, citades més de 19.500 vegades segons Google Scholar (és la científica informàtica amb l’índex h més alt = 63 a Espanya), inventora de 41 patents, sis d’elles amb més de 150 cites cadascuna. La seua patent sobre la interacció amb computadores mitjançant gestos té més de 1.100 cites.

L’experta és la directora acadèmica de la iniciativa ‘Dona i Enginyeria’ de la Reial Acadèmia d’Enginyeria d’Espanya, un programa amb diversos projectes per a estudiants de diversos nivells i joves enginyers i emprenedors.

La llista de guardonades de la present edició d’aquests premis internacionals inclou, a més de la investigadora alacantina, a Ainura Sagyn (Student of Vision Abie Award); Lisa Hauser (Educational Innovation Abie Award); Eden Canlilar (Emerging Technologist Abie Award) i Dieuwertje Kast (Social Impact Abie Award).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + un =