25n
25N
25N

Nuria Herrero, premi Un Futur de Cinema, presenta la pel·lícula ‘Toc Toc’ en Cinema Jove

Nuria Herrero, premi Un Futur de Cinema, presenta la pel·lícula ‘Toc Toc’ en Cinema Jove
26/06/2019 -

Cinema Jove ha reconegut l’actriu valenciana Nuria Herrero amb un dels dos premis Un Futur de Cinema d’enguany junt amb l’actor Pol Monen. L’actriu presentarà demà, a les 18.00 hores a la Filmoteca, la pel·lícula ‘Toc Toc’ (Vicente Villanueva, 2017) que protagonitza conjuntament amb Paco León, Rossy de Palma, Alexandra Jiménez, Adrián Lastra, Inma Cuevas i Verónica Forqué, entre altres.

Als huit anys, Nuria Herrero va començar a estudiar piano i va obtindre el títol de grau mitjà. Va estudiar art dramàtic a la Escuela del Actor de València i es va formar en teatre musical al Liverpool Institute for Performing Arts.

Va començar la seua carrera en sèries per a Canal 9. En l’àmbit nacional l’hem vista en ‘Bienvenidos al Lolita’, ‘Los misterios de Laura’, ‘Rabia’, ‘El barco’ o ‘Tiempos de guerra’. Ha participat en pel·lícules com ‘El amor no es lo que era’ (Gabi Ochoa) i ‘Toc Toc’ (Vicente Villanueva). En teatre, destaca ‘La pechuga de la sardina’ (CDN); ‘Pulveriza’, ‘Todas muertas’ i ‘El declive’ (Abril Zamora); ‘Kafka i la nina viatgera’ i ‘Ficció’ (Carles Alberola); ‘La Llamada’ (Javier Ambrossi i Javier Calvo) i ‘Venus’ (Víctor Conde). La setmana passada va estrenar la sèrie de Telecinco ‘Señoras del (H)ampa’ i està pendent d’estrena la pel·lícula ‘Zero’, d’Iñaki Sánchez Arrieta.

Seccions oficials

En la Filmoteca prossegueixen les projeccions de la Secció Oficial de Llargmetratges amb tres de les pel·lícules a concurs. A les 11.30 es projectarà ‘Parade’. Dirigida per Nino Zhvania i plantejada a manera de ‘road movie’, se centra en la reunió de tres vells amics a Tbilissi. El trio ha passat els cinquanta i la seua vida ha estat marcada pel passat soviètic del país hui independent. El llargmetratge georgià s’inspira tant en ‘Husbands’ (John Cassavetes, 1970), com en els records de la realitzadora sobre les converses entre son pare i els amics d’ell, part de la generació perduda de Geòrgia.

A les 20.00 hores hi haurà un nou passe de ‘The Last to See Them’ (Gli ultimi a vederli vivere), de Sara Summa, en la qual l’espectador assisteix a l’últim dia de vida d’una família en el sud d’Itàlia. La destinació dels protagonistes es basa en una història real esdevinguda en 2012. En la vespra d’unes noces, els Durati van ser assassinats per motius desconeguts, però es va assumir una connexió amb la màfia.
A la nit, a les 22.30 hores, l’actriu protagonista de ‘Domingo’, Manu Morelli, presentarà el llargmetratge brasiler de Clara Linhart i Fellipe Barbosa. La pel·lícula se situa temporalment l’1 de gener de 2003, en plena celebració de la investidura del president Lula. Els canvis promesos pel nou cap de l’Estat provoquen entusiasme i preocupació a parts iguals entre els membres de dues famílies de Rio Grande do Sul reunides en una casa antiga. Adolescents i adults viuen un remolí emocional on es produeixen confusions amoroses i sexuals durant els preparatius de la festa d’una jove de quinze anys.

La música, protagonista de la jornada

La música pren protagonisme en la pròxima jornada de Cinema Jove, d’una banda, com a escenari de les dues pel·lícules que es projecten en el cicle ‘Youth & the Wall’, i d’una altra, en la segona jornada de ‘Beats and frames’.

L’auge de l’escena ‘punk’ i la influència de música i subcultures importades del Regne Unit acompanyen a la història central de ‘Never Mind the Wall’ (Connie Walter, 2001). En 1982, Nele viatja d’Alemanya Occidental a Alemanya Oriental, on coneix a Capità, cantant d’una banda. S’enamoren, però el règim els impedeix tornar a veure’s. La pel·lícula es projectarà a les 18.00 hores a l’Institut Francés.

I a les 20.00 hores es podrà veure una altra de les pel·lícules del cicle, ‘B-Movie. Lust and Sound in West Berlin 1979-1989’ (Jörg A. Hoppe, Heiko Lange, Klaus Maeck, 2015), en la qual casualment trobem a Tilda Swinton gravant ‘Cycling the Frame’, a més d’altres artistes de la talla de Nick Cave, Blixa Bargeld o David Bowie. Música, art i caos en el Berlín Oest salvatge dels anys huitanta. Un ‘collage’ de pel·lícules i material televisiu en la seua majoria inèdit d’una dècada frenètica, però molt creativa.

La música, en aquest cas electrònica, és també protagonista en el cicle ‘Beats and Frames’, amb la projecció, a les 20.00 hores a Radio City del segon títol del cicle: ‘Irvine Welsh’s Ecstasy’ (Rob Heydon, 2011). El film, basat en un relat de l’autor de ‘Trainspotting’, ens submergeix en els clubs d’Edimburg i Amsterdam, i l’argument ens endinsa en les pistes de ball on sonen Primal Scream, Orbital o Paul Oakenfold.

Al Centre del Carme, un nou títol dels Coen, la comèdia ‘El Gran Salto’ (1994), on Tim Robbins dona vida a un tipus senzill, sense carisma, que es veu elevat a l’olimp de les grans corporacions quan inventa el ‘hula hoop’.

A l’edifici Rialto continuen les projeccions de les diferents seccions del festival. Al teatre Rialto, tres nous programes de curts: el Programa 3, amb ‘Kids’, ‘Cocodrilo’, ‘Las fuerzas’, ‘La mugre’, ‘En esas tierras’ i ‘Pauline Asservie’; el 2, compost per ‘Los que desean’, ‘Reconstruction’, ‘Mudanza contemporánea’, ‘Good intentions’ i ‘Cuzco’; i, finalment, el Programa 5, amb ‘La mala fe’, ‘Siostry’, ‘Halayla’, ‘Muero por volver’ i ‘Miss Mbulu’.

A la sala 7 del mateix edifici es podran veure dos nous títols del cicle ‘Els déus de l’anime’: ‘Patema Invertida’ (Yasuhiro Yoshiura, 2013) i la futurista ‘Akira’ (Katsuhiro Otomo, 1988). Així mateix, es faran dues sessions professionals: d’una banda, una sessió informativa sobre el programa Media i, d’una altra, una trobada de curtmetratgistes. També al Centre Octubre es realitzarà una jornada professional, el Fòrum Coproducció Vlc 2019.

Cinema Jove programa, al Col·legi Major Rector Peset, la segona jornada de la Trobada Audiovisual de Joves, dirigit a joves estudiants menors de 24 anys, residents a Espanya i que pertanyen a centres educatius, associacions juvenils o tallers d’imatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 3 =