25n
25N
25N

El nombre d'altes multiplica per deu els casos positius de coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 247 altes enfront dels 24 nous casos de Covid-19

El nombre d'altes multiplica per deu els casos positius de coronavirus
28/05/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha actualitzat les dades del coronavirus a la Comunitat Valenciana. Així, enfront dels 24 nous positius per Covid-19 – 5 a la província de Castelló, 11 a la d’Alacant, 6 a la de València i 2 importats dels EUA –, s’han registrat 247 noves altes, que eleven a 11.649 el nombre total de persones que han superat el virus. Del nombre d’altes, per províncies, 89 pertanyen a Castelló, 132 a Alacant i 126 a València.

En l’actualitat, 190 persones continuen ingressades – 16 menys que ahir – de les quals 24 segueix en UCI – 3 menys que ahir –. Per províncies, 14 són de Castelló – 4 en UCI –, 62 pertanyen a Alacant – 12 en UCI – i 114 són de València – 18 en UCI –. En total, el nombre acumulat de casos positius a la Comunitat Valenciana, des que va començar la pandèmia, és d’11.160.

La consellera de Sanitat ha informat que s’han registrat 7 noves defuncions, una d’elles en residència. 1 s’ha comptabilitzat a la província de Castelló, 5 a la de València i 1 a la d’Alacant. A més, el nombre d’altes de professionals sanitaris és de 26. En total, 2.188 professionals han superat el virus i 524 continuen actius.

Quant a les residències de la Comunitat Valenciana, continuen registrant casos un total de 73 – una menys que ahir –. Per províncies, 8 són de Castelló, 31 d’Alacant i 34 de València. Les que es troben sota vigilància i assistència mèdica són 28 – 8 a Castelló, 7 a Alacant i 13 a València –.

Finalment, la consellera ha anunciat que s’ha fet públic el llistat de l’afecció de la Covid-19 per municipis. Unes dades que havien sigut molt demandades, però que no s’havien fet públics fins ara per a “evitar una estigmatització, sobretot, als pobles més menuts”. En aquest sentit, Ana Barceló ha volgut destacar que, en els últims 14 dies, 454 municipis no han registrat casos positius i tan sols 11 municipis han presentat 5 o més casos de coronavirus.

Preguntada per la traçabilitat del virus, la consellera ha informat que ja s’està utilitzant el rastreig per a tornar a l’origen de la pandèmia, quan es coneixia la traçabilitat dels casos positius. En aquest sentit, ha explicat que “quan una persona dona positiu de Covid-19 per PCR, des d’atenció primària es posen en contacte automàticament per a realitzar-li el qüestionari i saber les persones amb les quals ha tingut contacte en els últims dies i, d’aquesta manera, poder contenir l’expansió del virus”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − quatre =