25n
25N
25N

Nous vehicles ecològics per a combatre el canvi climàtic

Nous vehicles ecològics per a combatre el canvi climàtic
22/12/2017 -

L’Empresa Mixta Valenciana S.A. (EMIVASA) encarregada de l’abastiment d’aigües a la ciutat de València, ha incorporat 18 nous vehicles ecològics, l’ús dels quals evitarà l’emissió a l’atmosfera de 30 tones anuals de CO2, un dels agents causants del canvi climàtic. El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, ha participat aquest matí en la presentació dels nous vehicles ecològics que la companyia utilitzarà en la ciutat.

Acompanyat pel conseller delegat de l’entitat que exerceix com a soci tècnic, Global OmniUM, Dionisio García Comín, i la directora general de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), Julia Company, el regidor ha presentat els nous vehicles que suposen, han explicat, “una aposta per la sostenibilitat i la innovació com a factors estratègics”.

Els models incorporats, vehicles Renault Kangoo ZE i Zoe, són 100% elèctrics, amb una autonomia de 240 i 400 quilòmetres, respectivament. Emivasa i Global Omnium han instal·lat 26 punts de recàrrega al seu centre de Vara de Quart. L’adquisició d’aquests vehicles permetrà a Emivasa reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera en més de 30 tones a l’any. Tal com ha explicat el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Vicent Sarrià, “és coneguda l’aposta del Govern Municipal per la innovació i per l’estalvi energètic, i per contribuir en la mesura que podem a evitar emissions de CO2, que és un dels problemes mediambientals més greus que afrontem”.

“Des de l’Àrea del Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València –ha continuat- ja portem temps treballant en la innovació i en les millores que contribuïsquen a la preservació del medi ambient, juntament amb Emivasa i el nostre soci tècnic, Global Omnium”. “És una constant en el treball que desenvolupem a través de l’abastiment de l’aigua: ho hem fet a través dels projectes de Sectorització de la xarxa i la Telelectura, que han contribuït de manera notable no sols a l’estalvi d’aigua sinó a evitar les emissions a l’atmosfera, i ara aquesta novetat va en aquesta mateixa línia. És un pas més que anirem completant al llarg del temps”.

De fet, disposar d’informació permanentment dels consums va permetre a l’empresa estalviar, com a conseqüència de la detecció i reparació de fugues interiors en domicilis particulars, més de 300.000 m3 anuals, equivalent a més de dos dies de consum per a una ciutat com València, amb 786.189 habitants, a més de contribuir a la reducció de més de 80 tones de CO2 a l’any, causants del canvi climàtic.

Des de l’any 2016, la firma ha incorporat un total de 33 vehicles ecològics (13 de GLP i 20 elèctrics), i està prevista la recepció d’altres 15 al llarg del pròxim 2018. El regidor Sarrià ha conclòs la presentació agraint “l’esforç en la millora tecnològica als agents que l’han fet possible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =

bombers
CCCC
Valencia activa