25n
Orgull
Orgull

Nous passos per a iniciar el sistema de control d'accés de vehicles a Ciutat Vella

Nous passos per a iniciar el sistema de control d'accés de vehicles a Ciutat Vella
05/09/2019 -

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha convocat a les entitats socials i veïnals de Ciutat Vella per a iniciar el procés del nou sistema d’accés al barri, tal com havien sol·licitat els mateixos veïns que van votar aquesta iniciativa dins dels pressupostos participatius.

Grezzi ha dit que «les vies públiques de les grans ciutats s’han convertit en espais saturats pel gran nombre d’usuaris, i el problema s’agreuja en els centres històrics per la confluència de nombrosos vehicles i vianants, una xarxa viària antiga no pensada per al trànsit massiu actual i problemes de sorolls, embossos i contaminació. A València, per exemple, al voltant de 12.000 vehicles accedeixen diàriament al perímetre de Ciutat Vella Nord».

Així el regidor ha detallat que «a més de la conversió en zona de vianants, una altra mesura dins del model de mobilitat sostenible que s’està implantant a la ciutat és limitar el trànsit de vehicles a motor mitjançant les denominades àrees de prioritat residencial amb l’objectiu de millorar la seguretat viària per als vianants, millorar la mobilitat sostenible i la qualitat ambiental, millorar la prestació dels servicis públics i vetlar per la protecció del patrimoni històric-artístic de la ciutat».

En la reunió, que tindrà lloc dimarts que ve, es treballarà en el nou sistema d’accés a Ciutat Vella, que comptarà amb cinc punts de control equipats amb un sistema de càmeres CCTV amb reconeixement automàtic de matrícules. Els punts de control se situaran en l’accés al carrer Corona des del carrer Guillem de Castro; al carrer Salvador Giner en el seu accés des de la Plaça del Portal Nou; al carrer Salvador en l’encreuament amb el carrer Trinitaris; en avinguda Maria Cristina número 11 i en la Plaça Ciutat de Bruixes-escaira carrer Vell de la Palla.

Cada punt de control comptarà amb una cambra de lectura de matrícula (OCR) i una càmera de visió general. Mitjançant un programari es podran detectar, d’aquesta forma, les matrícules que disposen d’autorització per a circular per la zona restringida i les que no.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =