25n
25N
25N

Nous panells per a la Ruta Estellés de Burjassot

Nous panells per a la Ruta Estellés de Burjassot
25/05/2021 -

Des de primera hora del matí del dilluns 24 de maig, nous panells il·lustren la Ruta Estellés de Burjassot, la qual solca bona part del territori dels poemes o fragments de poemes més reconeguts de Vicent Andrés Estellés. Així, al llarg d’aquests dies, treballadors de CEMEF SLU estan completant la instal·lació dels nous panells en cadascuna de les estructures originals que conformen la Ruta Estellés. Aquests nous panells substitueixen als anteriors de ceràmica que estan sent retirats i guardats per a en un futur ser exposats l’interior de diferents dependències municipals encara per determinar. D’aquesta manera estaran resguardats tant de les inclemències del temps com de possibles actes vandàlics i, per una altra, podran continuar sent contemplats per la ciutadania.

A aquesta millora integral de la Ruta Estellés impulsada per l’Ajuntament de Burjassot des de l’àrea de Cultura, que dirigeixen Estefanía Ballesteros i Javier Naharros se suma també la recent restauració de l’escultura en bronze del poeta de Burjassot, obra de l’escultura Teresa Chàfer, a la qual recentment se li han sumat els llibres sobre els quals reposava el braç del poeta, els quals havien sigut robats.

Els nous panells, confeccionats en vinil resistent, combinen la imatge del poeta de Burjassot amb la reproducció dels poemes que ja figuraven en els anteriors. Poemes relacionats d’alguna manera amb Burjassot, amb llocs emblemàtics del municipi o amb llocs vinculats d’alguna manera a la vida personal del poeta, com ara el cementeri, Les Sitges, la casa on va nàixer, El Pouet, i tants altres.

Així mateix, també s’han confeccionat els nous vinils que contenen la totalitat dels codis QR de la Ruta que, una vegada escanejats, fan accedir directament als usuaris o usuàries a la Ruta Estellés en línia, on cada parada de la mateixa inclou una breu explicació en àudio, un vídeo referent a la parada en llengua de signes, així com arxius sonors dels rapsodes Vicent Anyó o Pepa Alòs, recitant els poemes que il·lustren cadascuna de les parada d’aquesta Ruta de Burjassot en honor a Vicent Andrés Estellés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =