25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament proposa nous noms de carrer per a reconéixer dones i homes il·lustres valencians

L'Ajuntament proposa nous noms de carrer per a reconéixer dones i homes il·lustres valencians
15/04/2019 -

La Comissió de Cultura de l’Ajuntament de València aprovarà el proper dijous dia 18 d’abril la concessió i el canvi dels següents noms de carrers de la ciutat, atenent a reivindicacions veïnals i socials, i amb el compromís «ferm» de visualitzar també la presència de les dones en la nostra història, en peu d’igualtat.

El barri de la Creu Coberta comptarà amb un carrer en honor de la metgessa valenciana María Mercedes Maestre Martí, mentre que les pintores Dorotea i Margarida Joanes denominaran un carrer en projecció al districte de Quatre Carreres. També la històrica virreina de València Mencía de Mendoza donarà nom a una plaça al barri de Soternes.

Al barri de Malilla es proposa la concessió del següents noms per a carrers en projecció: a l’alcalde democràtic de la ciutat, Vicent Marco Miranda; al metge Lluís Alcanyís, al soldat valencià mort a l’Iraq Aarón Vidal López, i al periodista i històric director de la revista la Traca, Vicent Miguel Carceller.

D’altra banda, l’Ajuntament proposa la denominació com a Plaça de la Marató a l’espai actual existent entre el Pont de Montolivet, l’avinguda López Piñero i el carrer de l’Institut Obrer Valencià.

Així mateix, s’inclou el canvi de denominació del carrer Pavia, al Cabanyal, pel de José Ballaster Gozalvo, veí del barri, impulsor i primer president del Llevant Unió Esportiva (LUD), i la denominació dels carrers del Mas del Cansalader i de la Séquia dels Diables al poble de Massarrojos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =