Els nous consellers i conselleres juren i oficialitzen el 'Botànic d'Alacant'

Tots els membres del govern valencià han jurat el seu càrrec en el Palau de la Generalitat davant d’autoritats, convidats i familiars

Els nous consellers i conselleres juren i oficialitzen el 'Botànic d'Alacant'
17/06/2019 -

Els nous -alguns continuen- consellers i conselleres ja han jurat el seu càrrec. Des d’aquest matí, tots els membres del nou Govern valencià ho són de forma oficial: “Aquest serà un Consell del canvi. Del Botànic I, al Botànic II: el Botànic d’Alacant. Un nou inici per a aprofundir les polítiques de progrés”, indicava Puig. Així, des que diumenge passat el ja President de la Generalitat prenguera possessió i, hui, la resta del seu govern, dóna inici el desé Govern valencià des de la volta a la democràcia.

La cerimònia s’ha realitzat en el Palau de la Generalitat; allí on Puig, al costat dels seus socis Mònica Oltra i Rubén Pérez Dalmau, van finalitzar el tradicional ‘paseíllo’ des de les Corts després de la jura del President. Mitja hora abans de l’inici oficial, a les 10 del matí, ja arribaven els primers convidats i futurs consellers.

Una de les primeres a arribar ha sigut Mireia Mollà, de Compromís, que seria en pocs minuts la pròxima Consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Assegura que és l’inici d’una “etapa molt emocionant i il·lusionant” per a ella, però “amb molta responsabilitat: “El cap molt conscient que és un factor fonamental les polítiques que desenvolupem durant aquests quatre anys en la conselleria. Sóc conscient, a més, que el Botànic II se centra molt en la Conselleria que gestionaré, i ho faré amb tota la meua disposició i voluntat; però sabent que és imprescindible que cal conciliar moltíssims interessos amb agricultura, transició ecològica i medi ambient”.

La nova consellera ha assegurat que troba una oportunitat de crear “llaços d’unió” entre aquests interessos, que trobaran en el govern valencià l'”aliat necessari per a poder enfrontar els nous reptes del Segle XXI”. Ha assegurat que ella “lluitadora” ho és “una mica”, per la qual cosa poden confiar en ella per a portar avant tot el possible.

Sala Nova

També altra de les ‘cares noves’, Rosa Pérez Garijo d’UP-EUPV, ha entrat per la porta principal. Ací, la nova Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha assegurat sentir-se molt “contenta i il·lusionada”. Es tracta d’unes noves responsabilitats que, assegura, té molta il·lusió de sostenir “i de portar-les avant”. “Per a nosaltres és un honor ser membres del Consell”, ha assegurat.

La política d’Esquerra Unida creu que ja s’ha realitzat un molt bon treball en “Transparència i Memòria Democràtica”, i assenyala la voluntat d'”avançar en aqueixa línia”, també quant a Memòria Històrica.

Una vegada al pati, convidats i futurs integrants del govern pugen per l’escalinata fins a la Sala Nova del Palau, coneguda pels seus enormes murals en les parets. Pocs minuts després de passar l’hora oficial, s’ha demanat silenci i els futurs consellers han accedit, amb Puig esperant ja en la tarima, fins als seus seients. Allí, Puig ha assenyalat el reglament pertinent per als nomenaments.

Govern tricèfal

“Decret, el nomenament de la senyora Mònica Oltra Jarque, com vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Igualment, exercirà les competències de secretariat i portaveu del Consell”, ha iniciat el President. Oltra, la seua principal sòcia de la formació de Compromís, ha sigut la primera a jurar el seu càrrec davant personalitats i convidats. En una fórmula igual per a tots excepte pel nom dels seus departaments, ha promés “complir les obligacions del càrrec” amb “lleialtat al Rei”.

El tercer membre en l’organigrama del Govern, Rubén Martínez Dalmau d’UP-EUPV, ha sigut el següent a ser cridat per Puig. Així, ell també ha jurat el seu càrrec i el govern ‘tricèfal’ estava al complet. Falten la resta de consellers, que ara seran cridats per la nova portaveu -abans en funcions-, Oltra.

Entre els nous integrants del govern, set són coneguts, mentre que cinc són nous. L’ordre per a prendre possessió del càrrec ha sigut el següent:

 • Mònica Oltra Jarque: Vicepresidenta, portaveu del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
 • Rubén Martínez Dalmau: Vicepresident segon i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.
 • Vicent Soler i Marco: Conseller d’Hisenda i Model Econòmic
 • Gabriela Bravo Sanestanislao: Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública.
 • Vicent Marzà Ibáñez: Conseller d’Educació, Cultura i Esport.
 • Ana Barceló Chico: Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública.
 • Rafa Climent González: Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
 • Mireia Mollà Herrera: Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
 • Arcadi España García: Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.
 • Carolina Pascual Villalobos: Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital.
 • Rosa Pérez Garijo: Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica.

“Des de la unitat”

Després de la presa de possessió i l’oficialitat del nou Botànic II, Puig ha pronunciat un discurs semblant al de la seua presa de possessió i de la seua investidura. Una intervenció en la qual ha recalat els enormes “reptes” que planteja el Segle XXI, relatius a l'”emergència climàtica”, però també uns altres de caràcter més social com l'”habitatge i el treball”.

De nou, contundent, ha assenyalat la necessitat d’avançar “contra el masclisme”: “Un consell amb conviccions feministes“, ha asseverat. Per a Puig la “diversitat és millor que la uniformitat”, alguna cosa pel que assegura els nous consellers “treballaran intensament”, així com en les seues carteres.

Durant la seua intervenció el President ha agraït la presència de l’Alcalde de València, Joan Ribó, investit aquest dissabte, al qual ha posat d’exemple de la necessitat de treballar “des de la unitat” per a afrontar els reptes.

Després de finalitzar, el nou Govern ha baixat al pati i, en l’escalinata, s’ha realitzat la primera foto oficial del conjunt. “Aprofundirem el canvi que va començar en 2015, amb nous reptes, i sempre, sempre, amb humilitat, responsabilitat i diàleg. És el que necessita la Comunitat Valenciana. Governar per a tots: els que han votat als partits d’aquest govern i els que no. Els que pensen com nosaltres i els que no“, s’ha acomiadat Arcadi España dels mitjans.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 18 =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
alcasser
anna i la maquina del tiempo
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat