25n
25N
25N

Educació implanta 42 cicles formatius d'FP per al pròxim curs

Educació implanta 42 cicles formatius d'FP per al pròxim curs
16/05/2019 -

La Conselleria d’Educació ha implantat per al pròxim curs l’oferta de 42 cicles formatius. Del total de cicles nous, 23 s’implanten en instituts de les comarques d’Alacant, set en instituts de les comarques de Castelló i 12 en instituts de les comarques de València, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Dels nous cicles, hi ha dos de nova implantació en el sistema educatiu valencià, el de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües i el de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins.

Sobre aquest tema, el conseller d’Educació en funcions Vicent Marzà, ha destacat, que “amb aquests dos nous cicles continuem amb l’objectiu d’acostar l’oferta formativa a les necessitats del teixit productiu valencià, i així afavorir també una millor ocupabilitat futura de l’alumnat valencià”.

El grau mitjà de Xarxes i Estacions de Tractament d’Aigües estarà present en tres centres educatius del territori valencià: un a les comarques de Castelló, en l’IES Politècnic de Castelló; un, a les comarques de València, en el CIPFP Catarroja, de Catarroja; i un altre, a les comarques d’Alacant, en l’IES Beatriu Fajardo de Mendoza, de Benidorm.

Així mateix, el grau superior de Fabricació de Productes Farmacèutics, Biotecnològics i Afins s’implanta en l’IES Verge del Remei, d’Alacant.

INFORMÀTICA A ALACANT

D’altra banda, Marzà ha posat l’accent en l’ampliació de cicles de la família d’Informàtica a les comarques d’Alacant: “Hem augmentat l’oferta en sis instituts de diferents poblacions del sud per a donar resposta a les necessitats empresarials d’Alacant Districte Digital, ja que s’ha generat una necessitat de personal ben format i al mateix temps per a nosaltres és magnífic que l’alumnat d’aquests cicles es puga assegurar un bon futur laboral”.

A la ciutat d’Alacant, en l’IES Mare Nostrum, es podrà cursar el grau superior del cicle de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i en l’IES Antonio José Cavanilles, el grau bàsic d’Informàtica d’Oficina. A Elx, en l’IES Sever Ochoa, i a Petrer, en l’IES Poeta Paco Mollà, s’implantarà el grau superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. Així mateix, s’implanta el grau mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes en l’IES Torrevigía, de Torrevella, i en l’IES Germans Amorós, de Villena.

El calendari d’admissió de l’alumnat en els ensenyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior, és del 16 al 29 de maig. En FP Bàsica continuarà havent-hi un procés extraordinari el termini del qual per a presentar sol·licituds estarà comprés entre el 12 i el 17 de juliol.

El termini per a sol·licitar l’accés als programes formatius de qualificació bàsica s’obrirà del 8 al 12 de juliol, i el d’FP Bàsica de segona oportunitat, entre el 2 i el 6 de setembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 4 =