25n
Orgull
Orgull

Quatre nous Centres de Serveis Socials veuran la llum en la ciutat de València

La regidora de l’àrea, Consol Castillo, ha anunciat l’apertura de dos nous centres en el Cabanyal per a descongestionar el de Campanar i donar un millor servei a la ciutadania

Quatre nous Centres de Serveis Socials veuran la llum en la ciutat de València
29/03/2019 -

Consol Castillo, regidora de Serveis Socials, ha anunciat aquest matí que ja s’ha iniciat el projecte de contractació per a les obres d’un nou centre de serveis socials en el barri del Cabanyal. El Centre, que s’instal·larà al carrer de la Reina 117, es començarà a habilitar en breu, amb un pressupost de 774.000 euros terme màxim d’un any.

Castillo ha incidit en la importància que se li ha donat durant aquesta legislatura a millorar els serveis socials a la ciutat, donant prioritat al correcte manteniment dels 11 centres que ja estaven oberts fa quatre anys, però també amb projectes que a poc a poc començaran a veure la llum a partir d’ara. L’edil ha expressat que, encara que la seua regidoria no sol ocupar els titulars principals llevat que ocórrega alguna desgràcia “els serveis socials són molt importants, marquen la qualitat de vida d’una ciutat”.

La regidoria ha realitzat aquests últims quatre anys estudis demogràfics i de la situació dels serveis socials, arribant a la conclusió que les prestacions que oferien eren insuficients, sobretot en la zona del Cabanyal on hi ha una gran part de la població en situació de vulnerabilitat. A més, el centre Municipal de Serveis Socials de Campanar es troba completament desbordat, responsable d’atendre 90.000 usuaris. Amb els nous centres, podrà passar a atendre 50.000.

Pròxims projectes

Dels 11 centres que hi havia a València en començar la legislatura, durant aquests quatre anys s’ha plantejat l’obertura de quatre més: el centre de Reina, un centre de SEAFI (Serveis d’atenció a la família i la infància) també en el Cabanyal, un xicotet centre en el mercat de Benicalap i un altre que veurà la llum, potser una mica més tard, en el mateix Parc Central, en les Naus de Ribes.

Entre ells, el projecte amb el qual l’Ajuntament té especial interés serà el de Benicalap, on el centre s’instal·larà en el Mercat que havia sigut abandonat i pràcticament sense ús, gràcies a la col·laboració amb la regidoria de Comerç, encapçalada per Carlos Galiana, que va cedir les instal·lacions. Ara s’està treballant en el projecte d’execució per a poder obrir-lo al més prompte possible. Aquest centre tindrà la peculiaritat de mantenir una part del Mercat, que tornarà a tindre vida gràcies a les persones que acudisquen al centre social.

Sobre el centre de Naus de Ribes nº4, Castillo ha explicat que serà el que probablement demore més a obrir les seues portes, ja que es tracta d’un edifici protegit, i els processos són lents. Així i tot, és un projecte ambiciós, amb l’objectiu d’obrir un centre de serveis socials reduït i poder així atendre millor les persones i donar un servei més personalitzat, cosa complicada amb els macrocentres com el cas de Campanar. En aquest espai emblemàtic, se situarà un centre per a joves, en el qual es realitzaran tallers polivalents, d’hostaleria, de l’activitat física, d’informàtica i de perruqueria i estètica.

Quatre anys de treball

La regidora Castillo ha volgut també expressar la seua satisfacció amb tot l’esforç realitzat durant aquesta última legislatura “hem treballat molt, hui comença un any o any i mig en el qual per fi veuran la llum molts dels nostres projectes”. El més difícil ja està fet, ha assegurat, havent fet estudis de les necessitats socials i un full de ruta a seguir per a obrir els pròxims centres.

S’ha aconseguit millorar els 11 centres que ja estaven en funcionament, i començar amb els projectes de quatre més, que es calcula que tots ells podran estar oberts en un any i mig. Consol Castillo ha incidit en la importància de la col·laboració entre les diferents regidories, que ha fet possible el projecte del mercat de Benicalap, i en la prioritat de descongestionar el centre de Campanar.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =