25n
25N
25N

Els nous carrils bici de València abans de la fi de legislatura

València comptarà amb quatre nous carrils bici, que ja han eixit a licitació

Els nous carrils bici de València abans de la fi de legislatura
05/12/2018 -

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de València ultima els tràmits per a poder executar el que, possiblement, serà els últims carrils bici d’aquesta legislatura. D’aquesta manera, ja ha tret a licitació l’execució d’aquests projectes, que estarà obert fins al pròxim 26 de desembre perquè les empreses puguen presentar les seues ofertes per a cadascuna de les propostes. Quatre grans projectes que, a més d’atendre a reivindicacions ciutadanes, abastarà les Grans Vies del centre de la ciutat.

Sorgits dels pressupostos participatius de 2017 i 2018, els carrils bici de Primado Reig, de les Grans Vies Ramón y Cajal i Ferran el Catòlic i la correcció del de l’avinguda del Port, sens dubte, són projectes ambiciosos que s’intentaran deixar finalitzats o ja avançats abans que acabe aquesta legislatura.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, explicava que el de l’avinguda del Port és “un dels més criticats tant per ciclistes que circulen per ell, com per vianants que caminen en el seu entorn”. Així, i per a donar solució a eixes queixes, s’ha projectat baixar a la calçada, emplaçant-se en un dels carrils de circulació, el tram del carril de l’avinguda del Port, ja existent entre Serradora i J.J. Dominé. Tindrà sentit bidireccional, segregat i amb un ample de 2,50 metres.

Quant al carril bici de l’avinguda Primado Reig servirà d’enllaç entre el carril bici de l’avinguda Constitució i el de Blasco Ibáñez. Així mateix, durant el seu recorregut també servirà de connexió amb els carrils bici d’Almassora, Cavanilles i Dr. Gómez Ferrez. Un carril bici necessari, ja que permetrà millorar aquest servei, que cada any guanya més adeptes, en els districtes de Rascanya, Saïdia, Benimaclet i Algirós. També serà bidireccional i de 2,50 metres d’ample.

El de l’avinguda Institut Obrer servirà també per a donar continuïtat al de Pare Tomás Montañana fins a Blasco Ibáñez.

I, finalment, un dels grans projectes de carril bici, sens dubte, és el que s’abordarà en les Grans Vies Ramón y Cajal i Ferran el Catòlic, que anirà des de la Plaça Espanya fins a l’antic llit del riu Túria, donant una solució als vehicles sostenibles per a desplaçar-se per una de les artèries principals de la ciutat. Per primera vegada, s’establirà un carril bici unidireccional per sentit de circulació annex al carril EMT-Taxi, que estarà segregat de la resta de la circulació amb 1,20 metres d’ample per al carril bici i 3,15 metres d’ample para EMT-Taxi.

Més carrils bici per als pressupostos municipals de 2019

L’auge pels carrils bici no acaba. I és que en els últims pressupostos participatius de Decidim VLC, els carrils bici van tornar a ser els projectes més demandats. Així, el carril bici del carrer Jesús; el de l’avinguda Tres Creus, en la intersecció amb el carrer Tres Forques; el de les avingudes General Avilés i Maestro Rodrigo; el de Cardenal Benlloch; així com els canvis de recorregut tant del carril bici del Passeig Marítim, com el de la Ronda Nord, són futurs projectes que començaran a engegar-se amb els pressupostos aprovats de 2019, els més alts de la història de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 14 =

CCCC
torrent