25n
Orgull
Orgull

Justícia aprova la nova ordre del torn d'ofici amb els barems "més alts" en la història de la Comunitat

GVA

Justícia aprova la nova ordre del torn d'ofici amb els barems "més alts" en la història de la Comunitat
01/08/2018 -

La conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha aprovat la nova ordre per la qual es revisen les quanties dels mòduls i els barems que es destinen pels serveis prestats en el torn d’ofici per advocats i procuradors de la Comunitat Valenciana, que són els “més alts” de la història de la regió.

Així ho ha manifestat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en un comunicat en el qual destaca que la nova ordre publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) conté els barems del torn d’ofici “més alts en la història de la Comunitat Valenciana”.

L’ordre d’actualització de barems de 2018, que actualitza el decret 17/2017, d’assistència jurídica gratuïta, té efectes retroactius des de l’1 de gener de 2018 i que estableix les quanties aplicables per les despeses de funcionament dels col·legis professionals, que passen de 28,5 a 33 euros per expedient tramitat.

Aquesta modificació dels nous barems realitzada per la Conselleria de Justícia, ha sigut consensuada amb els col·legis d’advocats i procuradors i en la pràctica suposa que aquests col·lectius recuperen el poder adquisitiu de 2005, al que s’ha afegit una pujada del 20,7 per cent, per les diferents actualitzacions de l’IPC.

A més les quanties actualitzades s’equiparen a la mitjana i, fins i tot, en alguns casos superen la màxima de les quanties establides en la resta de comunitats autònomes, que forma part del procés de dignificació dels professionals que col·laboren en la garantia del dret fonamental d’accés a la Justícia.

“IMPORTANT ESFORÇ ECONÒMIC”

Bravo ha ressaltat l'”important esforç econòmic” que ha realitzat la Generalitat, amb un augment pressupostari de més d’un 64 per cent entre l’exercici 2015 i 2018, fins a aconseguir els 33,5 milions d’euros en el cas dels col·legis d’advocats. “En el cas del Col·legi de Procuradors, compta amb un pressupost que aconsegueix els cinc milions d’euros, i suposa una pujada del 76% des de l’inici d’aquesta legislatura”, ha indicat.

L’increment ha repercutit en les quanties dels honoraris que perceben els professionals que presten aquests serveis de justícia gratuïta, de manera que algunes assistències han vist incrementada la seua quantia de forma “molt considerable” i s’han incrementat més els barems dels mòduls on les actuacions són més nombroses, com a assistència ordinària a la persona detinguda, servei de guàrdia o el procediment abreujat.

La consellera ha avançat que, en el següent pressupost, es procedirà a un nou increment de les quanties i es començarà a tramitar la modificació del decret 17/2017 d’assistència jurídica gratuïta per a incorporar nous mòduls, tal com han anat sol·licitant durant els últims mesos advocats i procuradors del torn d’ofici.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =