25n
Orgull
Orgull

Comença el projecte de nous banys públics al jardí del Túria

L’Ajuntament té previst instal·lar un total de sis banys: quatre seran de nova construcció i els dos restants són els que ara es rehabilitaran

Comença el projecte de nous banys públics al jardí del Túria
01/08/2018 -

0801 Banys Jardí Túria2.jpgLa regidoria de Parcs i Jardins, a través de l’Organisme Autònom Municipal, té oberta, en estos moments, la licitació dels primers dos banys públics al jardí del riu Túria. Es tracta de la primera fase del projecte que la ciutadania va escollir en els pressupostos participatius d’enguany, que contempla la instal·lació d’un total de sis banys públics en este espai de la ciutat. Dos corresponen a instal·lacions que ja existeixen, però que cal rehabilitar pel seu estat d’abandonament; i els altres quatre seran de nova construcció.

Ara, per tant, s’ha encetat la primera fase del projecte, que correspon a la rehabilitació de dos dependències que estan fora de servici i en estat de ruïnes. Es tracta, d’una banda, d’un antic quiosc situat en el tram II del riu, al costat de la Casa de l’Aigua, a prop del pont de Campanar i, de l’altra, uns antics banys situats davant del Palau de la Música, davall de la rampa d’accés de l’Avinguda de Jacint Benavent.

Pel que fa al quiosc-bar que des de fa diversos anys està abandonat en el tram II és un xicotet immoble de 85 metres quadrats que ara passarà a ser un nou equipament públic, amb lavabos per als usuaris del parc. El xicotet quiosc havia estat víctima en els últims anys del vandalisme, amb contínues pintades, a més que havia patit algun xicotet incendi.

Pel que fa al que està davant del Palau de la Musica, es tracta d’uns antics banys que a hores d’ara estan fora de servici, amb una superfície de 112 m2. Donaran servici a una de les zones de més afluència del jardí del Túria, a més també estaran a disposició dels participants en els diferents actes que acull este tram, com els que diverses comissions falleres realitzen al costat de la font del Palau, o d’altres esdeveniments com puga ser la Filmoteca d’Estiu o la Gran Fira de València.

Estos banys públics formaran part d’una nova xarxa de banys que comptarà amb un total de sis dependències. El projecte de banys al Jardí del riu Túria és una necessitat plantejada per nombrosos usuaris del jardí, cada vegada més utilitzat per esportistes i públic en general. L’Ajuntament de València ha dotat esta inversió amb 650.000 euros, que s’executarà durant els exercicis de 2018 i 2019.

La regidora de parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha dit que “des de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins estem fent un gran esforç per rehabilitar el jardí del Túria, un espai que el govern de Joan Ribó considerem central i importantíssim per a València. El jardí del Túria vertebra la ciutat de dalt a baix i és un gran pulmó verd per a tots i totes, però durant molt de temps havia estat oblidat per part de l’anteroir equip de govern del Partit Popular. Amb este projecte que ara comencem, dotarem al jardí de sis banys que estaran equidistants entre si”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − set =