25n
25N
25N

El nou Teatre de la Ciència reivindicarà la importància de la ciència en les nostres vides

El Teatre de l’Electricitat de la Ciutat de les Arts i les Ciències passarà a ser un lloc amb xous científics per a 150 persones

El nou Teatre de la Ciència reivindicarà la importància de la ciència en les nostres vides
29/10/2019 -

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha adjudicat les obres que convertiran l’actual Teatre de l’Electricitat en el pròxim Teatre de la Ciència. Situat en la primera planta del Museu de les Ciències, el Teatre de l’Electricitat desapareixerà per a convertir-se en un lloc on hi haurà xous científics, representacions, demostracions i espectacles relacionats amb el món del saber, ampliant l’aforament màxim de 50 a 150 persones.

Segons explica l’informe justificatiu de l’obra signat pel director general de Cacsa, Enrique Vidal, “l’objectiu és substituir el teatre actual per un més versàtil, innovador i amb un major aforament”. A més, sosté que el Teatre de la Ciència de la Ciutat de les Arts i les Ciències “tal com s’està concebent seria un element totalment diferenciador de l’oferta de centres tant nacionals com internacionals de característiques similars”.

El Teatre de l’Electricitat es va inaugurar el novembre de 2009 amb la intenció de divulgar i fer comprensibles els conceptes relacionats amb els fenòmens físics que produeix l’electricitat mitjançant la simulació del laboratori d’un científic-inventor. Actualment, està composta per 19 experiències i en ella es realitzen diversos espectacles diaris de 40 minuts per a un màxim de 50 persones. L’accés està inclòs en l’entrada general de Museu.

En el Teatre de la Ciència, que es pretén configurar ara, no només es tractarà l’electricitat com s’ha fet fins a aquest moment, sinó la ciència en general “a partir d’un format més teatralitzat on el públic puga conéixer des del mateix espectacle l’experimentació, la diversió, el rigor i la importància de la ciència en les nostres vides”, segons assenyala el document descriptiu del projecte.

Amb aquest xou es pretén augmentar la cultura científica, acostar la ciència als ciutadans, divulgar els conceptes i les tècniques i concebre el coneixement científic com un saber integrat, que s’estructura en diferents disciplines.

L’obra del nou recinte s’ha adjudicat a la mercantil Víctor Tormo SL, i la construcció inclou teatre, taller i lavabos, que implicarà una inversió per un import d’1.664.043,38 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + huit =