25n
25N
25N

El Museu Faller comptarà amb un nou sistema de climatització

El Museu Faller comptarà amb un nou sistema de climatització
26/12/2018 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València aprovarà aquest divendres l’inici de la licitació de les obres de climatització de l’edifici que acull el Museu Faller de València i la seu de la Junta Central Fallera al barri de Montolivet. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha destacat que amb aquesta intervenció es resoldran els problemes constants derivats pel desgast del sistema antic.

Campillo ha ressaltat l’aposta del govern de Joan Ribó per la cultura festiva a la ciutat de València. «Amb aquesta intervenció dignifiquem unes instal·lacions, ja reconegudes oficialment com a museu, que acullen col·leccions molt importants, com ara la de ninots que al llarg de la història han sigut indultats per salvar-se del foc, amb ninots de gran valor històric. Com en qualsevol altre museu hem de conservar-los», ha explicat el regidor, qui ha destacat també que els treballadors i les treballadores d’aquest recinte mereixen un ambient laboral adequat, que ara es podrà aconseguir amb el nou sistema de climatització, “un sistema adequat a la importància del Museu Faller”.

L’actuació municipal tindrà un pressupost d’execució per contracta de 742.377,58 euros, IVA inclòs, per poder substituir la central de producció i la sala de bombes de climatització. S’estima que la instal·lació d’aquest nou sistema per climatitzar els 3.151,85 metres quadrats de superfície s’executarà durant un període de sis mesos.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que aquesta inversió «se suma a les ja realitzades durant aquest mandat, com ara la reforma museogràfica i la recent ampliació de continguts, per a consolidar així un espai que enguany batrà tots els rècords històrics de visites», motiu pel qual l’ha qualificat d’«un dels museus més importants de la nostra ciutat tant per visites com per la seua funció per explicar i difondre la festa de les Falles durant tot l’any».

El Museu Faller conté una col·lecció de ninots indultats des de 1934 (a banda dels ninots infantils indultats, des de 1963) i cartells anunciadors guanyadors i finalistes de les Falles des de 1929. També hi ha els quadres que retraten les falleres majors de València des de 1995 i la col·lecció d’insígnies històriques de les comissions falleres de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + tres =

CCCC
torrent