25n
25N
25N

El nou recorregut de les línies de l'EMT després de la peatonalització del centre

Les línies de l’EMT modificaran el seu recorregut en suprimir-se les parades de la plaça de l’Ajuntament i la plaça de la Reina

El nou recorregut de les línies de l'EMT després de la peatonalització del centre
07/02/2020 -

El carrer Colón tindrà dos carrils per a la circulació dels autobusos de l’EMT i Taxi, i un per a la circulació de vehicles privats. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi. Sens dubte, un canvi important per a la ciutat, que entrarà en vigor el pròxim 23 de març, i que anirà acompanyat del procés de peatonalització permanent de la plaça de l’Ajuntament, que també s’iniciarà després de Falles.

En produir-se el tancament al trànsit rodat de les places del centre de la ciutat, un dels canvis més importants implica continuar garantint el servei de transport públic per a la ciutadania. D’aquesta manera, les línies de l’EMT que, fins a eixe moment, tenen parada tant en la plaça de la Reina, com en la de l’Ajuntament, modificaran el seu recorregut o bé pel carrer Colón, o bé fent ús dels bescanviadors de Tetuan -Porta de la Mar i el de Xàtiva, que entrarà en funcionament a principis del mes de març.

Per a això, es destinen dos carrils d’EMT-Taxi al carrer Colón amb l’objectiu “d’incrementar la regularitat i velocitat del servei de l’EMT” – aquest segon carril servirà per a l’avançament entre autobusos – però també s’augmentarà el nombre de parades en Colón. Amb aquest canvi, millorarà la freqüència de pas dels autobusos, situant-se entre els 8-9 minuts.

D’altra banda, es crearà la línia C1, que serà l’única que circularà per la plaça de l’Ajuntament. Aquesta línia llançadora connectarà el bescanviador de Tetuan amb el de Xàtiva amb una freqüència d’entre quatre i cinc minuts, realitzant només una parada que se situarà en la zona central de la plaça de l’Ajuntament.

L’objectiu no és un altre que “augmentar l’ús del transport públic i fer que aquesta via deixe de ser una zona de pas perquè es convertisca en una destinació en el qual comprar, passejar o treballar tranquil·lament per al gaudi de les persones”, ha apuntat Grezzi. Així i tot, aquest canvi substancial en la mobilitat del centre de la ciutat no afectarà les zones de càrrega i descàrrega dels comerços, ja que amb les obres del carril bici ja es va augmentar l’espai per a garantir aquest servei.

Finalment, Grezzi també ha assegurat que es garantirà el correcte funcionament del servei nocturn de l’EMT. Així, s’està analitzant per a millorar-ho.

Quines línies es modificaran a partir del 23 de març

Pel carrer Colón passaran les línies 28, 32, 40 i 81, així com les línies 8, 10, 11, 70 i 71, que abans passaven per la plaça de l’Ajuntament.

Per Poeta Querol, passaran les línies 4, 6 i 31.

El bescanviador de Xàtiva – Estació del Nord acollirà les línies 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 19, 28, 32, 35, 40, 62, 63, 67, 70, 71, 72, 73, 81 i C1; mentre que, en el bescanviador de Tetuan, tindrà la seua parada les línies 4, 6, 8, 10, 11, 13, 16, 25, 26, 28, 31, 32, 70, 71, 81, 94, 95 i C1.

Tant per la plaça de l’Ajuntament, com per la plaça de la Reina se suprimiran totes les parades, i només passarà la línia C1, que es podrà agafar en tots dos bescanviadors.

Finalment, la línia 24 passarà pel Palmar i la 25 anirà de Porta de la Mar cap a Perellonet, Saler i El Perelló.

nuevo recorrido EMT

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 6 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
informacion coronavirus