25n
25N
25N

Nou protocol per a la protecció del menor a Alfafar

Nou protocol per a la protecció del menor a Alfafar
21/12/2018 -

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua Regidoria de Benestar Social, ha posat en marxa el nou protocol d’actuació per a la intervenció en l’entorn familiar i educatiu de menors que presenten factors de risc. Així, l’objectiu del protocol és eliminar o reduir els indicadors de risc detectats i evitar la Declaració de Situació de Risc del menor.

Després de la detecció dels factors de risc per part dels Serveis Socials del municipi i una vegada recollida la informació de la situació del menor, el nou protocol inclou l’elaboració del Projecte d’Intervenció Social, Educatiu i Familiar (PISEF), un document que recull els factors de risc detectats a reduir, els recursos i actuacions per a aconseguir els objectius proposats, i els terminis d’atenció al menor en el seu mitjà familiar.

D’aquesta forma, amb l’elaboració i execució de les actuacions del PISEF no solament es pretén la reducció dels factors de risc i la protecció del menor sinó també fomentar la participació dels pares, mares o tutors en el projecte, unes actuacions que hauran de ser consensuades i signades tant pels Serveis Socials com per les famílies. A més, es comunicaran i consultaran les mesures als menors en el cas que superen els dotze anys i se’ls considere la maduresa suficient.

El nou protocol per a la protecció i seguiment de menors és una actuació que se suma a les accions que es duen a terme des dels serveis d’Atenció a Família i Infància i Atenció i Prevenció de l’Absentisme Escolar de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament en el seu compromís per garantir un desenvolupament personal, educatiu, social i familiar dels menors d’Alfafar independentment de les seues circumstàncies o manques educatives, afectives o familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + sis =