25n
Orgull
Orgull

València Activa llança un nou programa de formació digital

València Activa llança un nou programa de formació digital
15/04/2019 -

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de l’agència d’ocupació València Activa, oferirà un nou programa formatiu amb dues modalitats que beneficiarà 360 persones: una associada a certificats de professionalitat per a joves pertanyents a col·lectius vulnerables i una altra a joves amb perfil tecnològic. La responsable de l’àrea, Sandra Gómez, ha destacat «la importància d’impulsar des de l’Administració pública formació gratuïta de qualitat que possibilite a les persones que més ho necessiten adquirir noves competències que els permeten optimitzar-ne l’ocupabilitat i accedir en condicions al mercat de treball».

La primera modalitat del programa consisteix en catorze itineraris de formació associats a certificats de professionalitat que compten amb mòdul de pràctiques no laborals. En cadascun d’aquests itineraris participaran quinze persones pertanyents a col·lectius vulnerables, la qual cosa suposarà un total de 210 participants al llarg de les diferents edicions. Es tracta d’accions emmarcades en el Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació, cofinançat pel Fons Social Europeu.

Per mitjà de la formació transversal es fomenta la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, l’aprenentatge de noves tecnologies i d’anglés. La formació també comprén tutories i orientació laboral; a més, el programa és gratuït per a les persones que hi participen i que, a més, percebran una ajuda econòmica mensual.

Els certificats de professionalitat oferits per a les dues edicions són Docència de la formació professional per a l’ocupació (en dos torns), Operacions auxiliars de servicis administratius i generals, Operacions d’enregistrament i tractament de dades i documents, Dinamització d’activitats de temps lliure, Educatiu, Infantil i Juvenil, Atenció sociosanitària a persones en el domicili i Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

La modalitat de formació següent consisteix en itineraris formatius amb un perfil més tecnològic i innovador com DevOpps, de programació en Java; Data Protection Office (DPO); Building Information Modeling (BIM); Desenvolupament d’Apps en IOs; Tècnic en qualitat i medi ambient per a la indústria agroalimentària, i Comerç internacional.

Aquestes accions, que es realitzen a través de la signatura del conveni de València Activa amb l’Escola d’Organització Industrial, permeten formar 150 joves menors de trenta anys en camps «àmpliament demandats pels nous mercats de treball i que presenten, per tant, una alta ocupabilitat».

Les persones interessades poden inscriure’s en aquests cursos formatius a través del servici Labora, en el cas dels certificats de professionalitat, i mitjançant València Activa en el cas voler optar a la formació digital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =