25n
Orgull
Orgull

El nou Pla Resistir Plus s'inicia hui obrint-se a tots els sectors

La nova convocatòria permetrà a les empreses aportar costos fixos per a justificar ajudes

El nou Pla Resistir Plus s'inicia hui obrint-se a tots els sectors

Les empreses i els autònoms poden sol·licitar, des de hui, les ajudes del nou Pla Resistir Plus. Una convocatòria que, com a gran novetat, inclou a totes les empreses de tots els sectors, així com els costos fixos causants de pèrdues comptables, encara que ja hagen sigut abonats. L’objectiu és que la totalitat els 647 milions d’euros que poden anar destinats al teixit productiu valencià es quede sense repartir.

Amb aquesta nova convocatòria, des de hui i fins al 20 d’agost, tant les empreses i autònoms que cotitzen per mòduls com els qui ho fan per estimació directa podran o modificar les ajudes que van demanar per a incloure aquests costos fixos causants de pèrdues o sol·licitar-les si no ho havien fet en la primera convocatòria.

Aquesta era una demanda que va fer la Generalitat Valenciana al Govern central en entendre que les empreses que “havien fet un esforç per a pagar als seus proveïdors o les nòmines durant els pitjors moments de la crisi havien de tindre també accés a aquestes ajudes directes i al suport financer i de solvència”.

El Govern valencià considera fonamental en un moment com l’actual que el Consell garantisca la liquiditat i suport a la solvència de les empreses viables que s’han vist fortament afectades per l’impacte de la COVID-19 i afavorir la recuperació econòmica i el creixement. A més, aquestes ajudes també podran ser utilitzades per a amortitzar de forma anticipada el principal dels crèdits o préstecs que tinguen les empreses.

AMPLIACIÓ A TOTS ELS SECTORS

El Consell contemplava 188 activitats econòmiques que podien optar a les ajudes de la Línia COVID-19 de l’Estat, ja que als 95 sectors inicials que van quedar recollits en el decret del Govern central, el Consell va incorporar un total de 93 sectors elegibles. Ara, es fa un pas més i es decideix ampliar les ajudes a tots els sectors econòmics amb la finalitat que arriben al nombre més gran possible de persones físiques i jurídiques. A més, aquestes subvencions permetran a empreses viables superar les dificultats financeres que puguen estar travessant, així com afavorir la recuperació econòmica i el creixement de la seua activitat.

Així mateix, des del Consell s’ha entés que la situació d’una determinada empresa no sempre es correspon amb la situació del sector al qual pertany, màximament quan la disponibilitat estadística de les dades a escala regional és limitada i s’utilitza informació agregada de cadascun dels sectors. A més, s’adverteix una forta interrelació entre l’activitat d’empreses classificades en diferents codis CNAEs, fins i tot pertanyents a sectors completament diferenciats el grau de dependència dels quals en l’actualitat és molt elevat. A això s’uneix el fet que una caiguda dràstica en l’activitat d’una determinada empresa afecta inexorablement a les empreses que formen part de la seua cadena de valor.

Així mateix, la situació actual de pandèmia continua exigint l’adopció de mesures de tipus sanitari que, juntament amb les diverses recomanacions en matèria de mobilitat preses per diferents països, en l’actualitat, estan tenint un impacte econòmic que afecta, de manera directa o indirecta, a tota l’economia valenciana, per la qual cosa es preveu necessari donar suport a la solvència de totes les empreses com a mesura per a la reactivació econòmica.

El termini per a presentar la sol·licitud o ampliar-la en el cas d’haver-la realitzat en la primera convocatòria s’iniciava a les 09.00 hores de hui amb el procés de cita prèvia i finalitzarà el divendres 20 d’agost a les 23.59 hores. En la primera hora de nova convocatòria, s’han registrat 2.010 sol·licituds.


7,4 MILIONS EN AJUDES DIRECTES

Segons les dades a mitjan mes de juliol la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic havia resolt ja els primers 7,4 milions d’ajudes directes de la primera fase del Pla Resistir Plus, dels quals es beneficiaran 2.627 empreses que havien sol·licitat la seua ajuda en aquesta fase. Els primers expedients resolts representen el 54,27% del total de sol·licituds formalitzades que s’han registrat per a la primera fase del procés, per la qual cosa el 45,73% restant es resoldran en els pròxims dies.

Aquestes primeres ajudes van dirigida a autònoms i autònomes que tributen pel règim d’estimació objectiva o mòduls; a empreses de nova creació en 2019, així com a aquells negocis que hagen fet canvis en la societat mercantil. El 87% dels expedients aprovats han estat per import de 3.000 euros, la màxima quantia que podia sol·licitar-se en aquesta fase.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =